avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie la fondul de sanatate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie la fondul de sanatate PFA

Buna ziua,
am o cunostinta care este pensionara si are un PFA de cand a iesit in pensie. In tot acest timp a platit doar impozitul pe venit. Recent cateva persoane detinatoare de PFA cu situatia similara ( pensionari si doar impozitul pe venit platit ) au primit de la casa nationala de sanatate instiintare ca datoreaza contributia pe ultimii 5 ani cu penalizarile aferente. Intrebarea este: daca pensionarii care sunt asigurati prin efectul legii datoreaza contributia la fondul de sanatate pentru activitatea PFA?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: barta_andras , utilizator 15:53, 3 Ianuarie 2012
Da, datoreaza. Faptul ca are statutul de pensionar nu schimba cu nimic situatia.
art. 257 (3) din Legea sanatatii nr. 95/2006 CASS

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata creante pfa jack electro jack electro Sunt PFA din ianuarie 2006 si am fost in acelasi timp salariat la o firma pana in decembrie 2008. La primarie in ianuarie 2006 mi s-a spus ca ,platind CASS la ... (vezi toată discuția)
Pfa plata cass CONSULTING ABM CONSULTING ABM Daca poate cineva,va mai rog sa ma ajutati cu un raspuns. Cum am mai spus, sunt pensionara la limita de varsta si sunt PFA. Intrebarea mea este; trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar si pfi - cass se plateste de 2 ori? pfipensionar pfipensionar Buna ziua, Sunt pensionar militar de cativa ani si anul trecut mi-am infiintat un PFI. Intrebarea mea este: achit contributia la asigurarile de sanatate de ... (vezi toată discuția)