avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Restituirea garantiei banesti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Restituirea garantiei banesti

In primul rand va urez La multi ani! si un An Nou mai bun decat cel care a trecut.

Va rog sa-mi spuneti daca este un termen legal maxim pt. restituirea garantiei banesti la incetarea contracutului de munca cu firma la care am lucrat.
Mentionez ca e vorba de garantia oprita lunar din salariu pt. gestiune si care a fost depusa( o buna parte din suma, in ultimele 6 luni suma lunara s-a retinut dar nu s-a mai depus in banca) de firma intr-un depozit bancar pe numele meu mi-am dat demisia si mai am cateva 3 zile pana la incetarea preavizului de 20 de zile si a fost efectuat inventarul necesar.
Trebuie sa fac o cerere in scris pt. restituirea acestei garantii,exista un anumit formular tip pt. restituirea garantiei,daca da unde il pot gasi.
In data de 15 ianuarie ar trebui sa iau lichidarea pe luna decembrie si eventual cele plata pt. cele 3 zile lucrate din luna ianuarie 2012.Garantia ar trebui platita la lichidar,nu!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DeliM , utilizator 13:12, 3 Ianuarie 2012
Nu exista nici un formular tip de cerere, dumneavoastra efectiv solicitati in scris sa va inapoieze suma retinuta ca fiind drept garantie si ar trebui pana la inchiderea lunii ianuarie ( adica 15.02.2012) atunci cand aveti chenzina II sa va dea suma retinuta. Ei ca societate trebuie sa faca o adresa catre banca respectiva, unde solicita inchiderea contului respectiv ( ca fiind al dumneavoastra) si virarea lor in contul curent al firmei.
In 10 zile de la incetarea contractului individual de munca.Faceti o cerere de mana prin care subsemnatul...., fost salariat la..... , solicit eliberarea garantiei oprita lunar din salariu pentru gestiunea avuta la firma...., punct de lucru(depozitul...) in perioada.... O faceti in dublu exemplar, o depuneti in ultima zi de munca si cereti sa fie inregistrata si sa primiti pe exemplarul dumneavostra un numar de inregistrare..
Multumesc pt. raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantiile gestionarului lau09 lau09 SItuatia mea este asa : am lucrat la o firma in domeniul vanzarilor pana in ianuarie. Firma a intrat in faliment si s-a numit un lichidator juridic printr-o ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera garantia de la fostul loc de munca cleme_c cleme_c Buna ziua Am si eu o mica dilema , in speranta ca ma poate ajuta cineva cu un sfat am sa dau curs povestii . Pe scurt : am fost angajata a unei societati ... (vezi toată discuția)
Garantii gestionari elena2000 elena2000 Am si eu o intrebare. In noiembie 2006 am demisionat , eram angajata gestionar la un depozit en-gros. Nu am putut recupera nici in ziua de azi garantia ... (vezi toată discuția)