avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantii gestionari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantii gestionari

Am si eu o intrebare. In noiembie 2006 am demisionat , eram angajata gestionar la un depozit en-gros. Nu am putut recupera nici in ziua de azi garantia retinuta conf. contractului de garantie incheiat intre mine si firma in 1995. Intrebarea mea este, cine ma poate ajuta sa aflu care este garantia retinuta. Firma nu vrea sa-mi puna la dispozitie aceasta informatie. ITM-ul poate?::
Cel mai recent răspuns: margaritm , utilizator 16:36, 20 Mai 2009
elena2000 a scris:

Am si eu o intrebare. In noiembie 2006 am demisionat , eram angajata gestionar la un depozit en-gros. Nu am putut recupera nici in ziua de azi garantia retinuta conf. contractului de garantie incheiat intre mine si firma in 1995. Intrebarea mea este, cine ma poate ajuta sa aflu care este garantia retinuta. Firma nu vrea sa-mi puna la dispozitie aceasta informatie. ITM-ul poate?::


Specificati faptul ca aveti un contract de garantie cu societatea , in acesta ar trebui sa fie specificata valoarea garantiei care trebuia depusa , prin retineri salariale, cat si procentul in care se fac retinerile salariale lunare.
Puteti depune o reclamatie la inspectia muncii cu privire la faptul ca nu va puteti ridica garantia depusa,cat si faptul ca societatea nu va comunica suma pe care o aveti inregistrata in acest moment.
Mai intai depuneti la societate o cerere in care solicitati eliberarea garantiei prin posta cu confirmare de primire.
Actionati in justitie.
Trebuiau pusi banii opriti ca si garantie intrun cont bancar sau la CEC pe numele dumneavoastra. A se vedea legea 22 / 1969
În primul rând adresaţi-vă cu o cerere scrisă angajatorului prin care solicitaţi să vi se înmâneze un exemplar din contractul de garanţie, exemplar care angajatorul era obligat să vi-l înmâneze deoarece nu cunoaşteţi conţinutul acestuia, şi nu vă puteţi recupera garanţia, în caz contrar îl veţi acţiona în instanţă, acesta urmând a suporta toate cheltuielile ocazionate de acel proces.
Un exemplar din această cerere, cu nr. de înregistrare al angajatorului îl veţi păstra.
După aceea, vă veţi adresa cu o cerere la ITM prin care solicitaţi sprijinul în a obţine exemplarul 2 al acestui contract, deoarece nu puteţi să vă recuperaţi garanţia care se află într-un cont.
De asemenea, păstraţi un exemplar cu nr. de înregistrare al ITM-ului aplicat pe cererea dv.
Dacă nu veţi rezolva nimic aşa, veţi angaja un avocat care să vă reprezinte interesele, să încerce pe cale amiabilă rezolvarea problemei sau pe calea justiţiei.;)
Am facut sesizare la ITM prin care ceream sa primesc salariul cuvenit pe ultimele 3 luni si restituirea garantiei. Raspunsul de la ITM a fost citez:" pentru recuperarea garantiei va trebui sa va adresati instantelor de judecata", fara a specifica macar suma retinuta. Am o copie a contractului de garantie incheiat din 1995. Salariul mi-a fost virat in contul de card la 2 zile de la data depunerii sesizarii la ITM. Cerere de restituire a garantiei catre firma am facut, a fost trimisa pe fax ,( am confirmarea). Deci daca am inteles bine , pot face o adresa spre ITM prin care sa mi se puna la dispozitie o copie a contractului de garantie si sa mi se comunice suma retinuta drept garantie?:-/
ITM-ul nu are cum sa va puna la dispozitie o copie de pe contractul de garantie si nici sa faca calculul privind suma retinuta drept garantie.
In contractul de garantie trebuie sa scrie suma care s-a retinut lunar ... puteti sa faceti dvs calculul.
In cazul in care suma retinuta drept garantie nu va este achitata, va puteti adresa instantei de judecata pe

Alte discuții în legătură

Garantia oprita din salariul lunar despadaniela despadaniela cui trebuie sa ma adresez daca institutia la care am lucrat la incetarea contractului ,si plata drepturilor salariale la zi ,u mi-a inapoiat garantia oprita ... (vezi toată discuția)
Urgent! madalina85 madalina85 Am lucrat 1 an de zile la o fabrica de bere! in urma cu o luna am fost dat afara (desfiintarea postului) In fiecare luna mi s-a oprit 10 % din salariu, ... (vezi toată discuția)
Garantii retinute si nerestituite la incetarea comtractului de munca sabinela sabinela cui ma pot adresa (cu exceptia angajatorului la care am facut-o deja) pentru recuperarea garantiilor banesti care au fost retinute pe timpul cat am fost ... (vezi toată discuția)