cui ma pot adresa (cu exceptia angajatorului la care am facut-o deja) pentru recuperarea garantiilor banesti care au fost retinute pe timpul cat am fost salariat,acum sunt in somaj,nu am creat debite
Legea 22/1969
Art. 16. - Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice sunt obligaţi, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnaţiuni în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.
Va puteti adresa ITM-ului , iar in functie de raspuns instantei.
O zi buna!
Mergeti in justitie pentru obligarea angajatorul să restituie suma reţinută în contul garanţiei materiale, împreună cu dobânzile aferente asa cum e prevazut in contractul de constituire garantie materiala pe care presupun ca l-ati incheiat cu fostul angajator.