avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantii retinute si nerestituite la incetarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantii retinute si nerestituite la incetarea comtractului de munca

cui ma pot adresa (cu exceptia angajatorului la care am facut-o deja) pentru recuperarea garantiilor banesti care au fost retinute pe timpul cat am fost salariat,acum sunt in somaj,nu am creat debite
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 19 Decembrie 2011
Legea 22/1969
Art. 16. - Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice sunt obligaţi, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnaţiuni în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.
Va puteti adresa ITM-ului , iar in functie de raspuns instantei.
O zi buna!

Mergeti in justitie pentru obligarea angajatorul să restituie suma reţinută în contul garanţiei materiale, împreună cu dobânzile aferente asa cum e prevazut in contractul de constituire garantie materiala pe care presupun ca l-ati incheiat cu fostul angajator.
Actiunea in instanta nu este conditionata de raspunsul dat de ITM ... ITM-ul constata , dar nu obliga ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ... Ioanamia Ioanamia Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care angajatorul nu ii da posibilitatea angajatului la participarea inventarului in timpul preavizului. Si il obliga ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala petrica_pascal petrica_pascal As dori sa stiu daca este legala , raportat la prevederile Legii nr 22/1969 actualizata , introducerea in acordul de constituire a unei garantii materiale ... (vezi toată discuția)
Dobanda-garantie materiala laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La incetarea activitatii in cadrul unei firme in care am detinut functia de gestionar,odata cu returnarea garantiei materiale,nu trebuia returnata si dobanda ... (vezi toată discuția)