avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor - santaj cu fotografii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor - santaj cu fotografii

Buna am f mare nevoie de niste sfaturi cel putin .... Am avut o relatie cu un tip si din pacate la fel ca in majoritatea cazurilor am facut greselile tipice:am avut incredere in el si i-am spus prea multe,are cateva fotografii mai intime cu mine cu care ma santajeaza ca le expune pe situri sau mi le pune pe usa de la intrare sau la scara blocului,posta etc.Acum ma ameninta ca o sa vb cu ai mei sa le spuna tot felu de chestii despre mine .Va rog sa ma ajutati ,as vrea sa stiu cum sa-l fac sa-mi dea pace definitiv ,eu nu mai vreau sa aud de el niciodata!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:33, 4 Ianuarie 2012
Singura solutie viabila este plangerea penala.
Sunt poate amenintari de intimidare care nu vor fi puse in pratica, ce motiv ar avea sa faca asta??
V-ati despartit de el? Sunteti minora? ati spus ca o sa vorbeasca cu "ai dumneavoastra", daca sunteti majora nu vad de ce i-ar interesa pe parinti chestii despre dumneavoastra si relatia lui, daca la ceste lucru va referiti.
Va simtiti vinovata cu ceva?
Pe viitor sa nu mai acceptati sa va faca iubitul poze in ipostaze intime, pentru ca e material de santaj si sicanare pentru o minte ravasita dupa o despartire.
Ati avut o relatie, l-ati parasit, v-ati saturat de el?? El a gasit acest motiv sa se razbune, noi barbarii suntem orgoliosi, bine, cei care recurg la asemenea gesturi au ceva probleme.
Incercati sa discutati cu el la calm, sa-i explicati situatia, daca insista, abia atunci sa faceti o plangere..in urma careia va fi avertizat pe moment..mai mult nu.
Da ,ne-am despartit si i-am zis ca nu mai vreau sa-l vad vreodata si nu poate accepta si din cauza asta recurge la chestii de acest gen.Sunt dispusa sa inchei aceasta situatie dureazaa de prea mult timp si nu mai am nervi si rabdare pt asa ceva.
Sa inteleg ca situtatia dureaza de prea mult timp, el in tot acest timp amenintand ca va publica acele poze(niciodata nu am inteles chestia asta cu pozatul in ipostaze intime intr-un cuplu, dar nah, fiecare cu meandrele lui) sau ca va dezvalui parintilor tot felul de lucruri(care v-ar deranja banuiesc)..dar a ramas la stadiul de amenintare..hmm, nu cred ca are degand sa faca ceva ci e doar intimidare, daca a trecut atata timp cum sustineti, si nu a facut nimic, eu zic ca va stresati degeaba, poate ca-i si dati de inteles ca va deranjeaza situatia.
Nu-l mai bagati in seama si poate se linisteste..parerea mea, cel putin asa ar trebui.
Ale sfaturi, nu stiu, in situatii de genul, problemele se rezolva intre voi doi, prin discutii la calm.
Dar cum a spus si mai sus domnul avocat, puteti oricand sa faceti o plangere, in urma careia va fi doar avertizat, pentru ca santajul nu cred ca-l puteti dovedi momentan.
Formulati plangere penala la parchetul competent teritorial pentru savarsirea infractiunii de santaj conform art.194 al.2 c.pen.
Procurorii si politistii au mijloacele logistice pentru a organiza un flagrant delict.

Iata continutul textului de lege care va intereseaza pentru a putea sa il cunoasteti si dvs :

Art.194 c.pen -Santajul
"Constrângerea unei persoane, prin violenţa sau ameninţare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobândi în mod injust un folos, pentru sine sau penrtu altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Când constrângerea consta în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţatoare pentru persoana ameninţata, pentru soţul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."

Elementul material al infractiunii consta într-o acţiune de constrângere , în sensul ca se impune unei persoane sa dea , sa faca , sa nu faca sau sa sufere ceva împotriva voinţei sale.
Constrângerea se poate realiza prin violenţa sau prin ameninţare.
Ameninţarea presupune efectuarea de catre autor/faptuitor a unui act care sa inspire victimei temerea ca în viitor va suporta un rau , constând în savârşirea unei fapte pagubitoare.
Infractiunea de santaj o absoarbe si pe cea de amenintare.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj? Lex1988 Lex1988 Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)
Sunt nedumerita- santaj cu poze in ipostaze intime missmary missmary Buna ziua.De cateva luni fostul prieten ma santajeaza in continua ca distribuie ceva poze sexy cu mine...Ce as putea face?:( (vezi toată discuția)
Hartuire andreix19 andreix19 Buna ziua, De la un timp am inceput sa ma simt hartuita. Cu 5 luni in urma m-am despartit de fostul prieten si de atunci a inceput calvarul (el are 21 de ... (vezi toată discuția)