avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de crestere a copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de crestere a copilului pana la 2 ani

Buna ziua si Un an nou mai bun si plin de bucurii sa aveti.
Am si eu o intrebare sunt insarcinata in 4 luni si as vrea sa stiu cum este cu condediu de crestere a copilului.
Eu vreau sa merg la serviciu dupa un an de la nastere, ca sa beneficiezi de cei 500 lei la cate luni trebuie sa mergi la serviciu? Ca am citit ca mai repede de un an aceasta inseamna ca ma pot duce la 11 luni si atunci beneficiez de cei 500 lei? sau este o lege unde pot sa ma documentez?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 3 Ianuarie 2012
OUG nr.111/2010 :
Art. 7. — (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
.....

Prin urmare, va trebui sa optati pentru concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara, iar inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului va trebui sa reveniti la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului-500 roni cristigabitza cristigabitza Buna ziua. Eu nasc la sfarsitul lui aprilie 2012. Lucrez in invatamant,dar vreau sa nu intru in concediu post-natal de 2 ani,ci prefer sa merg la serviciu ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie LOREDANAPAU LOREDANAPAU Am nascut la 1 februarie 2011,am optat pentru 1 an ,intrebarea mea este :cu cat timp trebuie sa merg, inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an,pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului pana la 1 an sweetlacry sweetlacry buna seara. tocmai am vazut un articol cu privire la concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani OUG 124/2011 in care se spunea ca nu mai ... (vezi toată discuția)