avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt administrator de firma srl pot fi concediat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt administrator de firma srl pot fi concediat

buna ziua am si eu o nelamurire sunt administrator de firma in bulgaria de 8 luni am a vut o intelegere facuta cu firma respectiva imi plateau niste bani lunar doar ca sa fiu administrator in acte in rest eu nu am treaba cu firma de cateva luni eu nu mi-am mai primit banii de la ei nu stiu ce magarii au facut iar acum cand am vrut sa ma interesez de ce nu mi-am mai primit banii ei mi-au spus ca m-au concediat.
intrebarea mea este : au voie sa faca asa ceva, si cum ca mie nu mii sa adus la cunostiinta nimic nu am semnat nimic.Ce as putea face daca poate sa ma ajute careva cu un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: andrey_bojy , utilizator 14:04, 3 Ianuarie 2012
Soliictati sa vi de comunice in scris decizia de incetare a mandatului sau a contractului de munca , sau orice act au incheiat in acest sens pentru a-l putea contesta.
Daca societatea unde ati fost administrator este persoana juridica bulgara, ar trebui sa va interesati care sunt prevederile legale din Bulgaria in materia societatilor comerciale, in speta cele care reglementeaza activitatea si atributiile administratorului. Potrivit legislatiei romanesti, persoana care detine functia de administrator intr-o societate comerciala, fara a fi si angajata cu contract individual de munca pentru aceasta calitate, deci care detine aceasta calitate doar in baza mandatului dat de catre societate, poate fi revocata din aceasta functie de catre Adunarea Generala a societatii care are dreptul de a numi si revoca administratorii. In cazul in care in actul prin care ati fost numit, nu se preciza ca mandatul dvs de administrator este remunerat, nu sunteti indreptatit sa primiti sumele de bani, intrucat in lipsa unei prevederi contrarii, mandatul se prezuma a fi gratuit. Cel mai bine ar fi sa clarificati in primul rand nationaliatea societatii unde ati fost administrator, si sa luati legatura cu un avocat ori din Bulgaria, ori din Romania.
in principiu asociatul meu poate sa ma concedieze fac a-mi aduce ceva la cunostiinta,ei zic ca eu sunt concediat de cateva luni
Daca sunteti asociat si in acelasi timp si administrator trebuie sa faceti distinctia intre aceste doua calitati. Calitatea de asociat nu inceteaza decat daca dvs renuntati la ea, retragandu-va din societate sau ati fost exclus. Excluderea nu se poate face fara a vi se aduce la cunostinta acest lucru. Daca ati fost si administrator, ceilalti asociati pot hotari revocarea dvs din functie intrucat ei sunt cei care v-au si numit.Aceste prevederi sunt prevazute in legislatia romaneasca. Trebuie sa stabiliti care lege e aplicabila - legea romana daca firma a fost infiintata in Romania, sau legea bulgara - daca a fost infiintata in Bulgaria. Trebuie sa aflati ce prevede legea bulgara in aceasta materie.
uitati care a fost treaba un amic de-al meu a avut nevoie de adimistrator pe firma in schimbul serviciului pe care i l-am facut eu mi-a promis ca imi da 1 % din incasarile lui timp de cateva luni am scos acei bani de la el pt ca fara semnatura mea nu putea sa scoata acei bani din banca pe urma el a zis ca nu mai e nevoie de semnatura mea pt a scoate acei bani si ca banii o sa mii primesc la fel timpul a trecut eu nu mi-am mai vazut banii iar acum cand sa ma interesez de firma imi spune ca sunt concediat daca nu e asa ca a inceput sa se balbaie la telefon el fiin asociatul firmei respective ce as putea face pt ami recupera banii pierduti.Din cate am citit pe net si m-am interesat nu e asa usor cu concedierea si as vrea sa-mi dau eu demisia cum as putea proceda va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt administrator de firma srl pot fi concediat andrey_bojy andrey_bojy uitati care a fost treaba un amic de-al meu a avut nevoie de adimistrator pe firma in schimbul serviciului pe care i l-am facut eu mi-a promis ca imi da 1 % ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - administrator firma fara voia mea holdautoinvest holdautoinvest lucrez intr-o firma de ceva ani ,ieri am aflat ca sunt si adimistratorul acestei firme nu stiu cum am devenit asa ceva ?am fost pacalit cred am semnat aiurea ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator vornicu lumi vornicu lumi Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez daca ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt asociat (40 %) si administrator (durata nedeterminata,puteri egale si ... (vezi toată discuția)