avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale referitor intreprindere individuala sau intreprindere ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

referitor intreprindere individuala sau intreprindere familiala

Doresc sa efectuez activitati de taximetrie iar pentru aceasta trebuie sa infiintez o II sau o IF. Avand in vedere ca de activitate se va ocupa efectiv fiul meu, este mai bine sa infiintez o IF? este nevoie sa-i intocmesc un contract de munca? dupa cum inteleg din O 44/2008 la intreprinderile individuale trebuie sa existe un contract de munca ori pentru inceput nu stiu daca activitatea imi va crea posibilitatea sa platesc asigurarile catre BASS, iar cu o I.I. efectiv pe numele lui nu sunt de acord. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:46, 3 Ianuarie 2012
Cel mai bine este o IF, iar pe fiul dvs. il angajati cu contract de munca. Nu aveti ce face in privinta platii asigurarilor sociale, trebuie sa le platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala biaman biaman Poti sa devii ,,angajat\'\' in cadrul intreprinderii individuale unde esti intreprinzator? Oug 44/2008 nu mi se pare foarte clara.La infiintarea I.I. la ... (vezi toată discuția)
Pfa si contractele de munca IlieBC IlieBC Buna ziua Tatal meu are un PFA cu activitate taximetrie. Stiu ca OUG 44/2008 este cadrul legislativ care reglementeaza activitatea PFA cf. art. 17 nu ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala lidia_p lidia_p daca am calitatea de asigurat(cu contract de munca pe o perioada neterminata la un srl) si infiintez si o intreprindere individuala trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)