avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu casa angajata prin programul Prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu casa angajata prin programul Prima casa

Doi tineri decid sa divorteze, in conditiile in care locuinta este cumparata prin programul Prima casa, acum un an si jumatate. Nici unul nu are resurse sa mentina plata ratelor la contract singur. Exista solutii de a instraina locuinta, fara a pierde ce au platit pana acum ?
Cel mai recent răspuns: ghcar , utilizator 09:07, 9 Ianuarie 2012
Exista interdictia de a vinde timp de 5 ani. Apoi, nu cred sa gasiti pe cineva care sa va plateasca cat ati platit si sa preia creditul..in conditiile in care pretul la case a scazut si mai scade.
Ganditi-va la o solutie sa pierdeti mai putin.. inchiriati-l deocamdata si mai vedeti
La Multi Ani si dvs !
Esenta problemei este ca nici unul dintre cei doi, separat, nu poate sustine plata ratelor. In consecinta, dupa un numar de rate neplatite, banca va apela la garantia statului iar locuinta va fi probabil vanduta la o licitatie. Intr-un astfel de caz, fostii proprietari nu mai recupereaza nimic din ce au platit. Intrebarea se refera la o posibila solutie, legala, de evitare a unui astfel de final.
in cazul in care locuinta va ajunge sa fie vanduta la licitatie, nu numai ca nu recuperati din ce ati platit, dar e posibil sa ramaneti datori pt ca locuinta se vinde mult sub pretul pietei.
solutii nu sunt, cat aveti interdictia de a vinde timp de 5 ani.
unul din soti poate incerca sa-si aduca parintii , fratii, .. coplatitori in contractul de credit si sa ceara atribuirea ap la partaj
Ma gandesc si la alta varianta: sa presupunem ca cineva ar dori sa cumpere locuinta, si ar fi de acord cu o plata partiala catre proprietari, cu care acestia achita restul de credit si astfel dispare conditia de 5 ani. Insa in acest caz, ce garantii legale poate avea un cumparator, stiind ca aceasta plata partiala este anterioara contractului de cumparare a locuintei ?
important e sa gasiti un cumparator cu cash si hotarat , ca solutii se gasesc.
ati dat avans mare la ap, daca ziceti ca prin plata partiala , ar achita creditul ?

Alte discuții în legătură

Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot deveni coproprietar pe apartament? ion + ion + Am contribuit cu avansul de 15% din pretul unui apartament de 3 camere. Contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit pe numele fetei mele care indeplinea ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dragosvedeanu Dragosvedeanu Buna ziua, VA ROG SA IMI RASPUNDETI CAT MAI URGENT CU PUTIINTA ; Nu am reusit sa fac imprumut sa platesc sulta fostei sotii in ce priveste 50% ce i-a hotarat ... (vezi toată discuția)