avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte de proprietate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte de proprietate

- Poate o asociatie de proprietari sa-ti solicite copie dupa actele de proprietate ale locuintei? Daca da, care este baza legislativa.

- Poate o asociatie de proprietari sa solicite copie dupa actele de identitate ale proprietarilor, in conditiile in care acestia au apartamentul inchiriat de foarte mult timp, actele prezentate initial au expirat, iar la asociatie sunt prezente actele chiriasilor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:39, 3 Ianuarie 2012
In HG 1588/2007 Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se scrie:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
....
g) la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate;

Ei trebuie inscrisi in cartea de imobil, asa ca e normal sa prezinte actele de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte de bloc sapphy21 sapphy21 buna ziua sunt chirias la stat , si din 5 in 5 ani se face prelungire de contract. Pentru a face aceasta prelungire am nevoie de niste acte printre care ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de locatari stefana88 stefana88 Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a infiinta o asociatie de locatari si care sunt pasii care trebuie urmati? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cartea de imobil-date obligatorii maria mary maria mary Buna seara! Îmi puteți spune, va rog, daca este obligatoriu pentru cartea de imobil sa spun și ocupația și locul de munca? Mi se cer aproape toate datele ... (vezi toată discuția)