avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am fost amendat contraventional, insa nu am savarsit ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am fost amendat contraventional, insa nu am savarsit fapta pentru care mi s-a aplicat sanctiunea

Buna seara !
Am si eu o problema si sper sa primesc cateva sfaturi... Speta este : Eu locuiesc in Rm Valcea si azi am primit un proces verbal de contraventie intocmit de un agent de politie din com. Albota , jud. Arges, p-v intocmit in data de 06.12.2011 inlocalitatea Albota, in care se specifica " susnumitul i-a adresat cuvinte si expresii jignitoare numitei...", p-v semnat de un martor , iar la mentiuni se specifica ca eu nu sunt de fata !
Mentionez ca eu , in data de 06.12.2011 eu nu am fost in jud Arges, mai ales in comuna Albota (in Com. Albota nu am mai fost din anii 80 !), eram in Rm. Valcea . Mentionez faptul ca persoana careia se spune ca i-am adresat cuvinte jignitoare se afla intr-un litigiu cu mama mea pentru un teren, si atat "ea" cat si mama mea locuiesc in com. Bradu , jud. Arges ! Va intreb : cum trebuie sa procedez in continuare si cum poate fi tras la raspundere acest agent si acel martor pentru falsul grosolan, atata timp cat eu nu am fost in acea localitate si la acea data ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:00, 5 Ianuarie 2012
faceti contestatie impotriva pv si dovediti netemeinicia sa. daca cistigati si se dovedeste un fals, puteti depune plingere penala impotriva agentului la Parchetul de care apartine satul unde s-a produs contraventia.
Nu ar putea depune din prima plangere de marturie mincinoasa, fals in declaratii ,etc?
nu recomand deoarece plingerea penala nu anuleaza pv, doar contestatia o face. o plingere penala se rezolva in 2-3 ani, o contestatie iti anuleaza pv in citeva luni ( la o judecatorie mai putin aglomerata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala, amenda aplicata conform legii nr. 333/2003 IUBONI IUBONI Buna ziua. Pe scurt 'povestea\" este urmatoarea: Pe 24.10.2011 colegii mei au constatat ca a fost spart atelierul firmei si au fost sustrase echipamente si ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator din echipa de control poate deveni martor intr-un alt pv ? breitkopf breitkopf Speta : O persoana X calatoreste cu mijloc de transport in comun fara bilet . Este descoperit de doi agenti de control Y respectiv Z ca nu are ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal incheiat in baza legii nr. 61/1991 danutp danutp amendarea cu 200 ron pt. art.2 pct1 L61\91 rep. subsemnatul ma aflam pe deal la un teren proprietatea mea care este ingradit cu gard 38arii ,in vecinatate era ... (vezi toată discuția)