Buna ziua.
Pe scurt 'povestea" este urmatoarea:
Pe 24.10.2011 colegii mei au constatat ca a fost spart atelierul firmei si au fost sustrase echipamente si scule in valoare aproximativa de 10.000 Euro.
Eu si sotul meu, care este administratorul firmei, eram in Bucuresti. Le-am rugat pe fetele de la birou sa sesizeze furtul la 112, ceea ce au si facut. Punctul de lucru, declarat legal, este situat pe DN 65B, drumul care face legatura intre DN 65 (spre Craiova) si Autostrada Bucuresti-Pitesti, pe teritoriul Comunei Albota.
Au venit de la constatare atat de la Criminalistica, cat si de la politie, inclusiv de la Politia Albota.
Au chestionat inclusiv fetele, care erau evident in stare de soc.
Sediul social al firmei este in apartamentul in care locuieste sora mea. Aseara un vecin i-a dat un PV de amenda lasat de un domn de la Politia Albota: 2000 Ron amenda! PV-ul este data 24.10.2011! Probabil l-au facut la sediul lor... Este semnat de un martor, iar la contravenient scrie: "Nu este de fata". Din ceea ce a scris se intelege ca a venit in control la punctul de lucru, nicidecum la sesizare pe 112, dar a facut controlul fara ca un reprezentant al firmei sa fie de fata!
Si uite asa se rezolva furturile din Romania: amendam pagubitii!
Daca luati in considerare ca acum 1 an ne-a fost furat un buldoexcavator va dati seama cam ce stare de spirit putem avea!
Vreau sa contest amenda si am niste intrebari:
1) De la ce data curg cele 15 zile? Stiu ca in mod normal este de la comunicare, dar nu apare nicaieri data comunicarii!
2) Este necesara prezenta unui avocat inca de la primul termen?
3) Pe procesul verbal scrie ca pot depune contestatia "la unitatea din care face parte agentul constatator", dar in lege scrie ca se depune la judecatorie! Unde o depun?
4) Din punctul meu de vedere s-a actionat cu rea credinta. Credeti ca fac bine daca depun o plangere impotriva agentului care a intocmit procesul verbal, care nu este acelasi cu cel care a fost la constatarea furtului?
Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca nu am fost suficient de coerenta, dar, sincer, am avut si zile mai bune.
1. De la comunicare. Pentru evitarea unor situatii neplacute calculati de la data intocmirii.
2. Nu neaparat.
3. La judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia.
4. Pentru ce a fost aplicata acea amenda?
In primul rand multumesc pentru raspuns.
Amenda a fost aplicata pentru "nu a luat masuri de executare de grilaje, obloane sigure, iluminat de securitate si sistem de alarma functional".
Domnul agent care a intocmit procesul verbal nu a fost la sediul nostru.
Atelierul nu are nici o fereastra, asa ca ar fi mai greu sa faci grilaje sau obloane.
In alta ordine de idei exista sistem de alarma functional, montat cu firma autorizata. De ce nu s-a auzit sau cum au anihilat-o nu stiu, probabil cineva de specialitate va putea sa raspunda la aceasta intrebare. Exista iluminat exterior, poate nu cel mai puternic, dar exista si functioneaza in fiecare noapte!
Nu credeti ca seamana a rea credinta?! Oricum, asta spun colegele, domnul agent de la Politia Albota a fost foarte nemultumit ca s-a sesizat spargerea pe 112 si nu direct la sediul domniilor lor.
Procesul verbal are data de intocmire 28.10.2011. Dupa calculele mele contestatia ar trebui depusa pana luni 07.11.2011. Este corect? Am numarat si ziua de 24.10.2011...
Pot intocmi contestatia singura? Am incercat ieri sa gasec un model la documente utile, dar am gasit doar pentru punere in executare. Probabil este, dar sunt foarte multe documente. Am sa mai caut si astazi.
Va multumesc inca odata.
08.11.2011 este ultima zi.
Calculul se face pe zile libere fara a se lua in calcul prima si ultima zi.
Puteti sa faceti singura contestatia, poate nu la fel de bine ca in cazul in care ar face-o cineva care are studii juridice. Trebuie sa tineti cont ca nu se mai poate modifica foarte mult dupa primul termen in cazul in care va decideti sa va angajati un avocat.
Depuneti fotografii ale cladirii pentru a se vedea ca nu exista ferestre si implicit nu exista necesitatea unor grilaje. Depuneti documentele cu privire la alarma. Solicitati proba cu martori - cel care e trecut in procesul verbal si poate si una dintre "fete".
Incercati sa dovediti netemeinicia procesului verbal.
Neclaritate
adibarbu27
buna ziua! am o problema si as avea nevoie de ajutor. am un magazin la tara, si acum 2 zile am avut control de la politia locala care au vrificat daca am ... (vezi toată discuția)