despartit de 10 ani,dupa o casatorie de 21 ani,un copil minor,unul student ,cu domicilii diferite,localitati diferite,in timpul casniciei * rufele* erau spalate in *bucataria*casniciei,deci nu am martori pentru asa ceva,am depus 2 divorturi si au fost respinse din motivul*nu am barbat de lasat*,ce solutie este sa divortez si sa intemeiez alta familie?
trebuie sa aveti martori.. nu se poate sa nu fi povestit de casnicia dvs cuiva in astia 10 ani de cand locuiti si munciti in localitati diferite. nu trebuie sa dovediti ca ar fi vina sotiei ci ca ambii sunteti de vina.
Cum scrie gi_jane2: a treia oara e cu ”noroc”
Introduceti cererea de divort si precizati martorii care pot arata ca sunteti despartit in fapt de 10 ani. Orice proba va este de ajutor. Cererea va fi acceptata si desfacerea casatoriei ar trebui pronuntata dupa audierea martorilor.
Nu aveti nevoie sa platiti un avocat in aceasta cauza de divort – martorii sunt suficienti.
Cum sa nu aveti martori?! Toti aceia care stiu unde locuiti si de cat timp locuiti acolo unde locuiti, unde munciti...
Dupa 10 ani de ”despartire in fapt” e penibil sa mai afirme cineva ca nu are ”barbat de lasat”.
multumesc mult!un sfat minunat si la obiect...il accept si-l urmez,va rog sa-mi spune-ti exact procedura si documentele necesare,cred ca s-au schimbat de acum 8 ani cand am inaintat al doilea divort...multumesc foarte mult...
Cu placere, dar sper ca nu ati uitat de copii - mai ales de cel care e minor
**
Noul cod civil, art. 373 - Motive de divort
Divortul poate avea loc:
[...]
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani; [...]
Actele necesare: certificatul de casatorie in original (in caz ca nu il aveti trebuie sa cereti duplicat la serviciul de stare civila unde a fost incheiata casatoria – banuiesc, insa, ca aveti cel putin o copie autentificata din moment ce ar fi a 3-a oara ca cereti desfacerea casatoriei); certificatele de nastere ale copiilor (in copie); actele de identitate, in copie; actele de proprietate ale bunurilor comune (daca solicitati partajul in aceeasi cerere); dovada privind achitarea taxei de timbru (chitanta pe care o primiti achitand la casieria administratiei financiare 39 lei pentru ”taxa de timbru divort” - e 8 lei pentru cei care nu obtin venituri), timbru judiciar 0,30 lei; eventual sa obtineti de la locul de munca (daca e cazul) o adeverinta in care sa se arate de cat timp lucrati acolo – sau alte acte asemanatoare care pot dovedi ca sunteti despartit in fapt.
In cererea pentru desfacerea casatoriei veti scrie toate actele de care intelegeti sa va folositi pentru a dovedi despartirea in fapt si scrieti si numele, adresa martorilor pe care ii veti chema sa declare ca au cunostinta despre starea de fapt.
In general, martorii sunt suficienti.
Apoi, despre celelalte stiti din cererile anterioare...
In aceeasi cerere veti mentiona si despre copilul minor unde isi va avea domiciliul si se va stabili pensie de intretinere pentru acesta. Pentru copilul major se va stabili pensie de intretinere daca cere el – are dreptul la aceasta pensie pana la implinirea varstei de 26 ani, fiind in continuarea studiilor.
Cererea pentru desfacerea casatoriei poate fi destul de simplu de judecat avand in vedere cati ani ati fost despartiti in fapt – neintelegeri (intre dv si sotie) e posibil sa intervina cu privire la exercitarea autoritatii parintesti (in cazul copilului minor) - mai ales cu privire la pensia / pensiile de intretinere, dar si in cazul unui eventual partaj. Partajul poate fi judecat si separat dar hotararea de divort trebuie sa arate, chiar in lipsa unei cereri exprese a sotilor, chestiunile privind copilul minor si care este contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere si educare a acestuia. In cazul unui partaj devine necesar – as zice – un avocat.
Va fi nevoie si de o ancheta psihosociala in ceea ce il priveste pe copilul minor si acesta va fi ascultat de instanta cu privire la parintele langa care doreste sa locuiasca (stabilirea domiciliului minorului, altfel spus)
Pentru a se stabili pensia de intretinere este necesara si adeverinta de venit (si pentru dv si pentru sotie - aceasta o va prezenta la cererea instantei, eventual)
Cererea se depune in 3 exemplare (un exemplar pentru autoritatea tutelara, unul pentru instanta si unul pentru sotie), la judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor, daca cel putin unul mai locuieste in circumscriptia respectiva.
**
O ”noutate” ar fi (si) chestiunea cu privire la ”incredintarea minorilor” Azi, conform dispozitiilor art 397 noul cod civil (exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti), autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti, afara de cazul in care instanta decide altfel
Tot ca ”noutati”... Poate ca la acest moment sotia e dispusa sa divorteze si v-ati putea intelege cu privire la toate aspectele (inclusiv in ceea ce ii priveste pe copii) si sa divortati in fatza notarului... in 30 de zile.
Pareti hotarat sa divortati si pana la urma tot trebuie sa va hotarati la acest pas al introducerii cererii pentru desfacerea casatoriei, cu tot ceea ce inseamna aceasta; e clar ca aceasta casatorie si-a pierdut sensul, sa zic asa... Nimeni nu trebuie incurajat sa divorteze dar zece ani de despartire in fapt sunt multi... :(
Divort
anik233
buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Divort
maripopus
Buna Ziua!
Nu mai stau cu sotia de mai mult de 4 ani, avem 2 copii, nu ne-am mai inteles, nu potrivim deloc, insa am avut si o prietena. Dupa ce am plecat de ... (vezi toată discuția)