avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara!
Problema mea este urmatoarea: Sotul meu a parasit domiciliul conjugal de patru ani pentru o relatie extraconjugala cu o colega de serviciu. Casa in care locuim este pe numele tatalui meu, iar ca bunuri achizitionate impreuna nu avem decat o masina care este pe numele lui dar luata cu un credit facut pe numele tatalui meu si ratele la banca le plateste sotul.Mentionez ca in toti acesti ani am mai fost impreuna in anumite momente importante cum ar fi nunti, botezuri, zile de nastere,etc.dar doar atat. Acum vreau sa divortez si as avea nevoie de sfaturi despre cum sa procedez ca sa nu fiu in dezavantaj tot eu dupa atatia ani in care si-a batut joc. Multumesc!
daca credeti ca v-ati putea intelege, cel mai bine ar fi sa divortati cu acordul partilor...este solutia cea mai rapida si mai ieftina.Daca acest lucru nu este posibil ar fi bine sa va angajati un avocat. Discutati cu el toate detaliile problemei si veti primi ajutor de specialitate, foarte necesar si benefic divorturilor.
Daca si sotul este de acord sa divortati, mergeti la starea civila si depuneti cererea de divort impreuna. In 30 de zile sunteti divortati.

in divort nu prea exista avantaje si dezavantaje.. divortati si gata. e complicat sa dovediti culpa lui exclusiva pt destramarea casniciei.

in privinta creditului, daca sotul nu va mai plati ratele, tatal dvs va trebui sa il plateasca ca altfel va putea fi executat silit. Masina e bun comun, puteti cere partajul acestui bun daca sotul nu va mai plati ratele.

este adevarat ca procedura divortului a fost simplificata. fie la primarie,la notar ,instanta de judecata in caz de "probleme". chiar daca apelati la una din primele doua variante, incercati sa expuneti cazul unui avocat...pt a nu iesi in "pierdere":luck:
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Mircea Popescu mircea, Avocat
Daca nu aveti copii puteti divorta la starea civila daca el este de acord.

Pentru partaj ar trebui sa consultati un avocat.
Daca nu doriti partaj reveniti cu intrebari dupa ce vedeti daca este el de acord cu divortul, caz in care puteti merge la starea civila impreuna.

Alte discuții în legătură

Acord de mediere privind divort cu minori Cut mihaela Cut mihaela Stam in italia am cumpatat o casa de un an rate de platit vrem sa divortam la mediator si suntem de acord sa imi ramana mie casa si sa platesc eu ratele in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cand un sot a parasit domiciliul joitaalina joitaalina Tatal meu este casatorit cu o femeie impreuna cu care au cumparat un apartament in 1980. In anul 1981, aceasta a parasit domiciliul si in octombrie 1981 a ... (vezi toată discuția)
Parasire de domicilu milana milana Buna seara. Am nevoie de lamuriri in urmatoarea problema:in ianuarie acest an am aflat ca sotul meu are,eu nu cred asta,dar el e convins,un copil in afara ... (vezi toată discuția)