Tatal meu este casatorit cu o femeie impreuna cu care au cumparat un apartament in 1980. In anul 1981, aceasta a parasit domiciliul si in octombrie 1981 a nascut un baiat, pe care tribunalul Bucuresti l-a trecut pe numele tatalui meu deoarece era casatorit cu mama baiatului, el nerecunoscand copilul.
Intre timp tata a achitat toate ratele apartamentului singur.
Femeia respectiva, sotia lui in acte, nu s-a mai intors niciodata de atunci sa locuiasca in apartamentul respectiv.
Intrebarea mea este daca tata poate sa vanda casa fara acordul ei, daca ea mai are vreun drept acolo, daca ar trebui sa primeasca vreo despagubire ea sau copilul rezultat in urma casatoriei.
Acum nu poate sa faca acte de dispozitie cu privire la acel imobil, insa, poate solicita divortul si partajul bunului respectiv.
Incercati sa rezolvati aceste probleme pe cale amiabila la mediator, daca nu va intelegeti trebuie sa mergeti in instanta.
Succes!
Apartamentul este bun comun al sotilor, cel putin pana la dovada contrara, care nu poate fi facuta decat in justitie, unde sa probati o cota majoritara a tatalui la achizitionarea bunului.
Acel copil este al tatalui atatat timp cat nu s-a facut o tagada a paternitatii. Cat timp tatal este in viata nu are drept la imobil, insa va avea dreptul de a-l mosteni.
Tata a facut o contestare a paternitatii, atat cat se putea face la acea vreme dar fiind casatorit cu femeia respectiva copilul a fost trecut pe numele lui ( testul a iesit neconcludent).
A depus si cerere de divort dar nu i-a fost acordata.
Cum putem proba o cota majoritara a tatalui meu?
Dupa pronuntarea divortului, in procesul de partaj va trebui sa dovediti cu martori ca sotia a parasit de f multi ani domiciliul conjugal, ca nu a mai contribuit cu nimic la achitarea pretului, ca rata se retinea tatalui din salariu etc.
Partaj
mancipri
locuinta r.i.a.l . tatal titular contract de inchiriere . fiul de cand s-a nascut , locuieste la aceiasi adresa cu tatal .devine major si se casatoreste . ... (vezi toată discuția)