avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordinul nr. 2822/20.12.2011 modifica legea privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordinul nr. 2822/20.12.2011 modifica legea privind transmiterea REVISAL

In Monitorul Oficial nr. 920 a fost publicat Ordinul nr. 2.822 din 20 decembrie 2011 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 1.918/2011 pentru aprobarea procedurii si actelor pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si a procedurii privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic

Avand in vedere:
- Nota nr. 771 din 30 noiembrie 2011 a inspectorului general de stat al Inspectiei Muncii;
- prevederile art. 2 alin. (11) si art. 5 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu modificarile ulterioare,
in temeiul art. 12 din Hotararea Guvernului nr. 11/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, cu modificarile si completarile ulterioare,

Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emite urmatorul ordin:

ART. I

Anexa la Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 1.918/2011 pentru aprobarea procedurii si actelor pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si a procedurii privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 587 din 19 august 2011, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La capitolul III, punctul 11 va avea urmatorul cuprins:
"11. Informarea la care s-a facut referire la pct. 10 va consta intr-o adresa intocmita de angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii, certificatul de inregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comertului, sau dovada inregistrarii fiscale la organele competente, precum si data de la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului."

2. La capitolul IV, la punctul 18, partea introductiva va avea urmatorul cuprins:
"18. Termenele de completare, respectiv inregistrare in registru a elementelor prevazute in hotarare si transmiterea registrului sunt stabilite dupa cum urmeaza:".

3. La capitolul IV punctul 18 litera b), teza a doua va avea urmatorul cuprins:
"Prin salariu se intelege salariul de baza lunar brut prevazut in contractul individual de munca, iar prin sporuri se intelege sporurile astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca in suma fixa sau procent".

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: alexandra24 , utilizator 17:55, 4 Ianuarie 2012
Am o nedumerire. In aceste conditii, cel care este desemnat prin decizie pt completarea si transmiterea datelor din revisal mai trebuie sa depuna vreun act pe undeva sau pur si simplu decizia ramane la dosar. Pt ca nu stiu sigur daca notiunea de prestator se refera numai la o persoana juridica sau si la persoana angajata a firmei si desemnata pt a transmite revisalul.
daca avem decizie emisa de angajator pt a transmite revisal ,trebuie sa ma inregistrez ca operator date cu caracter personal sau angajatorul ,sau este valabil doar pt cei inregistrati ca prestatori servicii?
@ flori9
decizia de numire a persoanei desemnate de catre angajatori pentru completarea si transmiterea revisal-ului nu se depune la nicio institutie ..in speta, la ITM.

@ alexandra24
Nu se mai inregistreaza nimeni ca operator de date personale in vederea transmiterii REVISAl-ului.
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare la itm si ca operator de date cu caracter personal ... CirsteaMirona CirsteaMirona O societate comerciala cu cod secundar CAEN 7830 pentru a presta servicii transmitere REVISAL este necesar sa fie inregistrata la ITM? De asemenea, este ... (vezi toată discuția)
Hg 500 / 2011 Iohana27 Iohana27 Buna ziua, Stie cineva daca eu ca firma de contabilitate si resurse umane trebuie sa ma inscriu la ITM ca si prestator de servicii de resurse umane pentru ... (vezi toată discuția)
Revisal COSTA AMALIA CRISTINA COSTA AMALIA CRISTINA In final trebuie sa ai curs RU pentru un REVISAL sau nu trebuie (vezi toată discuția)