avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract colectiv la nivel de ramura versus salarizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract colectiv la nivel de ramura versus salarizare

Dupa ce trebuie sa se ghideze o institutie care nu are contract colectiv de munca?Un anumit spor pe care-l solicita salariatii este prevazut in contractul colectiv de munca la nivel de ramura (unde de altfel sunt prevazute si alte facilitati acordate salariatilor) dar nu este prevazut in OG 10 /2008 dupa care se face salarizarea in cadrul institutiilor bugetare.Ce are prioritate in aceasta situatie?Contractul colectiv de munca la nivel de ramura sau Legea salarizarii?
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2008
lia19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 18 Octombrie 2008
In opinia mea, OG 10/2008 are prioritate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Intr-adevar, sistemul de salarizare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau în majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale se stabileşte prin lege, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative.
Prin urmare, prioritate are OG nr.10/2008.
Art. 12 alin.1 din Legea nr.130/1996 dispune ca, contracte colective de muncă se pot încheia şi pentru salariaţii instituţiilor bugetare. Prin aceste contracte nu se pot negocia clauze referitoare la drepturile ale căror acordare şi cuantum sunt stabilite prin dispoziţii legale.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea dialogului social,negociera ccm samir69 samir69 Buna seara,va rog respectuos sa-mi raspundeti la o mica intrebare.Daca dupa declansarea negocierii CCM la nivel de unitate ,in prima sedinta avuta un sindicat ... (vezi toată discuția)
Daca are studii superioare danu21 danu21 Ib cazul in care angjez o persoana cu studii superioare dar postul respectiv nu necesita studiile superioare mai e nevoie sa il incadrez cu salar de ... (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)