avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensia de întreþinere pentru minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensia de întreþinere pentru minori

Atunci când obligaţia de întreţinere este stabilită în cuantum procentual din veniturile nete realizate, se iau în calcul şi premiile sau sporurile salariale?
În caz afirmativ, dacă sporurile salariale sunt aferente anului 2004, plătite în urma unei hotărâri judecătoreşti abia acum, beneficiarul pensiei de întreţinere are dreptul la cuantumul procentual din aceste sume? Menţionez că în anul 2004 exista obligaţia de întreţinere, dar nu opera poprirea pe salariu, fiind instituită mai târziu.
Vă rog ca, în cazul răspunsurilor afirmative, să îmi indicaţi hotărâri judecătoreşti în acest sens.

Vă mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:30, 17 Octombrie 2008
De regula la stabilirea cuanumului pensiei de intretinere minor se au in vedere numai veniturile cu caracter de stabilitate nu premierile care au caracter ocazional sau sporurile care nu au caracter permanent.
Hotărârea judecătorească obligă la 24% din venitul net realizat lunar. Cum se interpretează această sintagmă?
Intrebati-l pe judecator!
Asemenea hotarari (in procente din nu se stie ce) mi se par niste aberatii.
Legea a dat in competenta judecatorului stabilirea pensiei alimentare (tocmai pentru ca acesta sa decida care anume venituri se iau in calcul la stabilirea pensiei) Nu ca sa arunce pisica pe umerii unui contabil ori mai stiu eu care alt datator cu presupusul...
Dar vad ca asta a devenit o mare moda.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2008
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de intretinere cris_deo cris_deo Cum procedeaza instanta cand calculeaza o pensie de intretinere de 1/3 din salariu. se calculeaza : salariul net, brut sau salariul de baza? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertpetrescu robertpetrescu Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul platii unei pensii alimentare unei minore este corect ca instanta sa supuna procentului stabilit , si veniturile ... (vezi toată discuția)