avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Bibliografia raportului de expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Bibliografia raportului de expertiza

ce intelegeti prin termenul de "bibliografie " la raportul de expertiza? ce trebuie sa cuprinda exact aceasta bibliografie. cunoasteti vreo hotarare judecatoreasca in care sa apara intelesul acestei notiuni?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 08:52, 6 Ianuarie 2012
bibliografia insemna in general sa se citeze sursele intrebuintate...nu am intalnit niciodata acest termen in expertizele judiciare
Nici eu nu am intalnit termenul, dar sursele se mentioneaza in raport.
inainte de modificarea lui OG 2/2000, termenul era folosit in art. 21 care prevedea ca partea introductiva trebuie sa cuprinda printre altele bibliografia. acum prevede ca trebuie sa cuprinda "materialul pe baza căruia expertiza a fost efectuată". Intrebarea este : se refera la legislatie si carti de specialitate ? sau aceasta "bibliografie " / "material " se refera la contractele puse la dispozitie de parti, facturi, etc? Lipsa enumararii acestora in raportul de expertiza poate duce la anularea lui?
Intr-o speta reclamanta a venit cu 9 bibliorafturi de acte. Expertul trebuia sa stea sa le enumere pe toate?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Mihaela Enache, Avocat
Mihaela88 a scris:

inainte de modificarea lui OG 2/2000, termenul era folosit in art. 21 care prevedea ca partea introductiva trebuie sa cuprinda printre altele bibliografia. acum prevede ca trebuie sa cuprinda "materialul pe baza căruia expertiza a fost efectuată". Intrebarea este : se refera la legislatie si carti de specialitate ? sau aceasta "bibliografie " / "material " se refera la contractele puse la dispozitie de parti, facturi, etc? Lipsa enumararii acestora in raportul de expertiza poate duce la anularea lui?
Intr-o speta reclamanta a venit cu 9 bibliorafturi de acte. Expertul trebuia sa stea sa le enumere pe toate?

Prin bibliografie se intelege totalitatea literaturii de specialitate ce s-a folosit la elaborarea raportului de expertiza.
In cazul efectuarii unei expertize judiciare auto intr-o cauza penala este absolut necesar ca sa se indice materialul bibliografic folosit la elaborarea raportului de expertiza.
Elaborarea unui raport de expertiaza are la baza o anume bibliografie studiata .Aceasta se prezinta in continutul raportului la capitolul I.lntroductiv, sau date generale....

Alte discuții în legătură

Trebuie sa fac o expertiza extrajudiciara pentru un investitor ... Cristescu Luminita Cristescu Luminita Trebuie sa fac o expertiza extrajudiciara pentru un investitor FNI. Pentru depunerea dosarului in vederea recuperarii investitiei este necesar aeasta ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara: este ea o procedura judiciara autonoma ? legalmgm legalmgm [b]legalmgmi[/b] a scris: [quot] Pentru clarificarea unor intrebari rezultate dintr-o discutie cu colegii mei, rog pe stimatii avocatii de pe acest forum ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara imobil ContSters322167 ContSters322167 Va rog sa-mi oferiti un raspuns la intrebarea mea:-) La un raport de expertiza judiciara ce anexe trebuie atasate? Baze de calcul,liste de preturi,indicii din ... (vezi toată discuția)