avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie apartament

Buna ziua,
As dori sa ii fac un cadou fiicei mele si sa ii fac un act de donatie pt apartament. Mi-ati putea spune ce anume implica acest act de donatie? Care sunt drepturile si obligatiile fiecarei parti, cine va plati pe viitor impozit etc.
Daca fiica mea este casatorita iar actul de donatie il fac pe numele ei, apartamentul va intra in bunurile lor comune sau nu?
Cel mai recent răspuns: iuliana.stanciu202 , utilizator 12:45, 7 Ianuarie 2012
donatia va fi bun propriu al fiice dvs. specificati in actul de donatie acest lucru.
actul de donatie va fi autentificat la notar si va va spune care sunt taxele . dupa aceea , fiica devine proprietar si plateste toate taxele si impozitele.

ATENTIE! daca mai aveti copii acestia pot ataca ulterior actul prin reductiunea liberalitatilor.( au rezerva succesorala)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre parinti si proaspat casatoriti imih imih Buna seara, Parintii prietenei mele au un apartament, prietena mai are un frate. S-a hotarat ca dupa casatoria noastra, sa ne dea noua apartamentul Stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil lemia50 lemia50 Daca fac un act de donatie cu clauza fiicei mele( casatorita) ,pentru o locuinta,acest imobil devine bun comun pentru cei doi soti?Am inteles ca exista o ... (vezi toată discuția)