avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Procerura transmitere polita RCA in urma respingerii ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Procerura transmitere polita RCA in urma respingerii contestatiei

Buna ziua,

Acum 6 luni am produs un accident usor, soldat doar cu pagube materiale, in care au fost implicate alte doua masini. Am contestat procesul verbal intocmit de politie dar a fost respins pe motiv ca nu am adus probe suplimentare. Cum trebuie sa procedez acum? Trebuie sa dau polita RCA (copie) pagubitilor? Si in acest caz care este metoda de trimitere a politei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 16:14, 7 Ianuarie 2012
Puteti efectiv sa le inmanati o copie sau daca polita de asigurare este mentionata in procesul verbal se poate ca societatea de asigurari sa nu mai ceara aceasta deoarece se poate interoga baza de date CEDAM si se anexeaza rezultatul interogarii la data evenimentului. Numai la solicitarea partii pagubite sau a societatii de asigurari aveti obligatia de a da alte detalii cu privire la eveniment si a inmana toate documentele necesare.
In mod normal daca PV al politiei are trecut in ea nr politei RCA ea se poate lista din baza CEDAM de catre asiguratorul care solutioneaza dosarul dv de dauna sau daca nu, atunci puteti sa trimiteti pagubitului o copie in plic cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita rca neprimita, ce este de facut? nicoletacialacu nicoletacialacu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie prima data, din acest motiv va cer si parerea. Am un contract de leasing la Unicredit Leasing, de curand mi-a expirat ... (vezi toată discuția)
Refuz vinovat de accident de a preda polita de asigurare niculaucarmen niculaucarmen ce tip de actiune pot formula in instanta in cazul in care am fost implicata intr-un accident de circulatie cu avarii la autoturism, iar vinovatul de accident ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv lipsa rca bcdanielus bcdanielus buna am si eu urmatoarea intrebare. ieri am fost oprit de un filtru al politiei si la verificarea actelor mi-a zis ca rca e expirat de vineri 21.05.2010 eu ... (vezi toată discuția)