avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... contestatie pv lipsa rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

contestatie pv lipsa rca

buna
am si eu urmatoarea intrebare.
ieri am fost oprit de un filtru al politiei si la verificarea actelor mi-a zis ca rca e expirat de vineri 21.05.2010
eu i-am zis ca am polita noua dar nu a vrut sa inteleaga.
si eu vineri mi-am facut alta polita in continuarea celei vechi doar ca am uitat sa o iau la mine
intrebarea mea este urmatoarea: pot sa fac contestatie pentru anularea amenzii de 1000 ron? am sanse de castig
multumesc
Sigur ca da cu conditia ca polita de asigurare sa fi expirat vineri si tot vineri sa fi incheiat o noua polita .fcaeti plangere contraventionala in 15 zile si solicitati anularea pv pe acest motiv.
Succes.
Daca aspectele mentionate sunt sustinute si probate cu documente in conditiile legii,puteti contesta in termen de 15 zile PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata contraventia
polita mi-a expirat vineri, vineri mi s-a facut alta cu valabilitate de sambata
si trebuie sa ma duc personal la judecatorie sau pot sa trimit ceva cerere prin posta
multumesc
Daca lucrurile stau asa cum spuneti puteti face contestatie cu sanse reale de a castiga. In mod normal politia trebuia sa verifice existenta politei in baza CEDAM, deoarece de vineri pana luni aparea sigur in baza de date, doarece politele se fac on line si intra automat in baza.
Da, puteti contesta procesul-verbal de contraventie.
In cazul unui control in trafic al documentelor , agentului de politie ii este dificil sa verifice in baza de date CEDAM existenta / valabilitatea politei RCA.

In cazul dumneavoastra, masura dispusa de agentul de politie a fost chiar "rezonabila" , intrucat potrivit legii, pe langa amenda se aplica si masura complementara , mai exact retinerea certificatului de inmatriculare pana la prezentarea dovezii incheierii asigurarii RCA.

Prin urmare , puteti face dovada faptului ca asigurarea RCA avea continuitate , cu noua polita pe care nu ati putut sa o prezentati la control.

Intr-o speta similara , la solicitarea persoanei controlate (contravenientului) , asiguratorul / intermediarul in asigurari care a emis polita, a putut chiar sa emita un raport din aplicatia informatica, din care a rezultat chiar si ora la care s-a incheiat asigurarea, astfel incat ora emiterii politei coroborata cu ora efectuarii controlului (daca a fost inscrisa in p.v. control) a demontat orice dubiu care plana asupra contravenientului in sensul ca ar fi putut sa solicite incheierea asigurarii (on -line) imediat dupa incheierea controlului in trafic, asa, pentru "cosmetizarea" situatiei.

Nu este necesar sa depuneti personal plangerea impotriva p.v.de contraventie, insa este important sa o motivati in fapt si in drept, sa atasati la ea documentele in probatoriu si sa o trimiteti prin posta in dublu exemplar , obligatoriu cu confirmare de primire (pentru verificarea datei postei), in interiorul termenului legal de 15 zile . Ulterior, urmariti cursul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea procesului verbal(asigurarea imi cere daunele) alina201 alina201 Buna ziua... va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva informatii... Am avut un accident neimplicand victime....Baiatul respectiv cu care m-am lovit nu acordase ... (vezi toată discuția)
Anulare rca fotbalistul fotbalistul Am facut in dimineata asta un RCA printr-o firma care intermediaza pentru un broker. Adica o struto camila... care pe langa electronice, s-a pus sa vanda si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie pentru soferul care nu are asupra sa polita de asigurare rca 60maximus 60maximus Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei este umatoarea: Conducatorul unui autoturism este oprit în trafic de un agent de politie, seara la ora ... (vezi toată discuția)