Daca lucrurile stau asa cum spuneti puteti face contestatie cu sanse reale de a castiga. In mod normal politia trebuia sa verifice existenta politei in baza CEDAM, deoarece de vineri pana luni aparea sigur in baza de date, doarece politele se fac on line si intra automat in baza.
Da, puteti contesta procesul-verbal de contraventie.
In cazul unui control in trafic al documentelor , agentului de politie ii este dificil sa verifice in baza de date CEDAM existenta / valabilitatea politei RCA.
In cazul dumneavoastra, masura dispusa de agentul de politie a fost chiar "rezonabila" , intrucat potrivit legii, pe langa amenda se aplica si masura complementara , mai exact retinerea certificatului de inmatriculare pana la prezentarea dovezii incheierii asigurarii RCA.
Prin urmare , puteti face dovada faptului ca asigurarea RCA avea continuitate , cu noua polita pe care nu ati putut sa o prezentati la control.
Intr-o speta similara , la solicitarea persoanei controlate (contravenientului) , asiguratorul / intermediarul in asigurari care a emis polita, a putut chiar sa emita un raport din aplicatia informatica, din care a rezultat chiar si ora la care s-a incheiat asigurarea, astfel incat ora emiterii politei coroborata cu ora efectuarii controlului (daca a fost inscrisa in p.v. control) a demontat orice dubiu care plana asupra contravenientului in sensul ca ar fi putut sa solicite incheierea asigurarii (on -line) imediat dupa incheierea controlului in trafic, asa, pentru "cosmetizarea" situatiei.
Nu este necesar sa depuneti personal plangerea impotriva p.v.de contraventie, insa este important sa o motivati in fapt si in drept, sa atasati la ea documentele in probatoriu si sa o trimiteti prin posta in dublu exemplar , obligatoriu cu confirmare de primire (pentru verificarea datei postei), in interiorul termenului legal de 15 zile . Ulterior, urmariti cursul procesului.