avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua am si eu o intrebare
eu si sotul suntem in viata avem 3 copiii(2 fete ,1 baiat) copiii fiind ne casatoriti vrem sa facem acte celor 2 fete ca baiatul sa nu poate strica actele fetelor intrebarea este se poate si cum pot sa fac acest act si cat ma costa
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 13:44, 4 Ianuarie 2012
puteti incheia contracte de vanzare-cumparare simple pt ca e mai greu de deovedit ca sunt donatii. Totusi ...chiar nu vreti sa dati si baiatului ceva?
multumesc ptr raspun dar baiatul este cu o fata dar nu sunt casatoriti legitim dar fata respectiva vrea sa se cunune dor ptr casa (sa i se faca acte) iar pe fete si pe noi sa ne dea fara cum as mai putea sa-i las baiatului? va rog frumos sa-mi dati un raspuns? va multumesc:((
puteti sa ii vindeti baiatului inainte de casatorie si atunci bunul dobandit va fi bun propriu.
Vanzarea casei se poate face si cu respectarea dreptului de abitatie viagera pt vanzatori si astfel nu va poate da afara din casa nimeni pana cand muriti. Bineinteles, eu v-am spus doar o varianta, dar dumneavoastra cunoasteti situatia mai bine si veti lua o hotarare corecta in consecinta astfel incat sa fie multumiti si parintii si copiii.
O zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu clauza de intretinere ana_lov3s_u ana_lov3s_u Suntem o familie, casatoriti din 1960 si locuim intr-o casa care am mostenit-o (sotia) din anul 2003 (se intelege ca e in timpul casatoriei) fiind singura ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar ediltrud ediltrud suntem mai multi frati, 3 fete si 1 baiat, parintii nostri au lasat mostenire 1/2 din casa unei sore cu contract de intretinere viagera si 1/2 mie, cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta de sot, sotiei cu clauza de abitatie viagera dodorel62 dodorel62 Prietenul meu este casatorit legitim cu sotia si i a vandut acesteia casa . Buna seara , Prietenul meu fiind casatorit legitim cu sotia lui , de comun ... (vezi toată discuția)