avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar

suntem mai multi frati, 3 fete si 1 baiat, parintii nostri au lasat mostenire 1/2 din casa unei sore cu contract de intretinere viagera si 1/2 mie, cu titlu de donatie. Parintii nostri au decedat de 18 respectiv 5 ani, recent a murit si sora mea care detinea cealalta jumatate de casa. cine imi poate ataca donatia si in ce conditii, fratii mei care nu au primit nimic, copii sorei decedate?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:55, 16 Februarie 2014
Fratii nu mai sunt in termen pt a ataca donatia, nici sora nu a atacat actul pe vremea cand traia si era in termen.
Copiii surorii dvs vor dezbate succesiunea dupa mama lor si veti iesi daca veti dori din indiviziune fata de acestia.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
va multumesc pt raspuns! as dori sa va mai intreb care este termenul legal in care se poate ataca o donatie? va multumesc!
cel mai tarziu la 3 ani dupa decesul parintelui care v-a donat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pisicutza_salbatica96 pisicutza_salbatica96 buna ziua am si eu o intrebare eu si sotul suntem in viata avem 3 copiii(2 fete ,1 baiat) copiii fiind ne casatoriti vrem sa facem acte celor 2 fete ca ... (vezi toată discuția)
Acte la apartament neculai88 neculai88 Suntem 3 frati (2 fete + 1 baiat). Parintii traiesc, sunt sanatosi. Parintii au hotarat ca sa faca actele la casa pe numele unuia dintre copii (pe numele ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire petean petean incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)