avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidare la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidare la zi

lucrez intr-o firma care nu mai are nevoie de mine dar mai am un job part time de unde as putea trece la full time.Firma care nu mai are nevoie de mine imi ofera salarii compensatorii dar cu preaviz de 20 de zile.Va rog sa-mi precizati daca eu cer lichidarea la zi am sanse?.va multumesc:)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
danrada2003, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 5 Ianuarie 2012
Daca cereti lichidarea la zi inseamna sa va dati demisia sau sa solicitati incetarea raporturilor de munca la o data stabilita de comun acord de parti, caz in care nu veti mai beneficia de salariile compensatorii. Firma vi le ofera pentru ca este vorba de o concediere pentru motive de nu tin de persoana salariatului, de aceea aveti si preaviz de 20 de zile lucratoare.
1. Nu exista notiunea de ”lichidare la zi” ....

2. Salariile compensatorii se ofera in cazul in care sunteti concediat pentru motive care nu ţin de persoana dvs.

3. Daca doriti o incetarea a c.i.m. fara preaviz, atunci aveti urmatoarele posibilitati :
- art.55 lit.b C.mun. - incetare cu acordul partilor
- art.81 alin.7 C.mun. - demisie fara preaviz ... dvs va dati demisia , iar angajatorul renunta total la preaviz
- art.81 alin.8 C.mun. - demisie fara preaviz , text de lege aplicabil in cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz lichidare la zi petre84 petre84 la firma la care am lucrat mi s-a redus foarte mult salariul, motiv pentru care nu imi mai pot platind chiria, eu nefiind din acelasi oras cu firma respectiva. ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz mirabelacamy mirabelacamy Buna, eu lucrez la o firma de o luna jumate si vreau sa plec deoarece mi-am gasit un job in domeniu. Pot sa demisionez fara preaviz? Seful nu vrea sa ma lase ... (vezi toată discuția)