avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia fara preaviz

Buna, eu lucrez la o firma de o luna jumate si vreau sa plec deoarece mi-am gasit un job in domeniu. Pot sa demisionez fara preaviz? Seful nu vrea sa ma lase daca nu fac preavizul de 20 de zile, si acuma nu stiu cum sa ii formulez cererea de demisie deoarece nu am timp sa fac preaviz, firma cealalta ma asteapta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 7 Aprilie 2014
Puteti pleca fara preaviz numai daca sunteti in perioada de proba. Pentru restul situatiilor, efectuarea preavizului este o obligatie. Succes!
1. Demisia fara preaviz nu este posibila decat in situatiile de mai jos :
- salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca - art.81 alin.8 C.mun.

- angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

2. Incetarea c.i.m. fara preaviz este posibila si in cazul art.55 lit.b C.mun. - raportul de munca inceteaza cu acordul partilor la data stabilita de catre acestia.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in caz de demisie Barxs20 Barxs20 LUCREZ LA O FIRMA DE 2 LUNI.NU AM SEMNAT CIM,DAR LA ITM FIGUREZ CA ANGAJATA A ACELEI FIRME PE PERIOADA DETERMINATA DE 3LUNI.POT PLECA FARA PREAVIZ? (vezi toată discuția)
Codul muncii luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: In momentul de fara sunt angajata la o firma, pot pleca prin transfer la o alta firma ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Demisie JUSTME2016 JUSTME2016 Buna ziua, Am decis sa-mi depun demisia. Desi as avea o multime de motive sa plec, am decis sa depun demisia cu art.55 litera b incepand cu o data ulterioara ... (vezi toată discuția)