avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz lichidare la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz lichidare la zi

la firma la care am lucrat mi s-a redus foarte mult salariul, motiv pentru care nu imi mai pot platind chiria, eu nefiind din acelasi oras cu firma respectiva. Proprietarul apartamentului unde locuiesc a gasit alti chiriasi si trenuie sa eliberez apartamentul pana la sfarsitul saptamanii. problema e ca patronul nu vrea sa imi semneze lichidarea la zi, desi eu nu mai pot locui in acest oras. ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 28 Mai 2013
Notiunea de lichidare la zi nu exista in Codul Muncii. Dvs aveti posibilitatea sa solicitati angajatorului incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.) sau sa va dati demisia (art.81 C.mun.).

In prima situatie ,este nevoie de acordul angajatorului.

In cazul demisiei, aceasta opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie lillyian20 lillyian20 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie, Vreau sa inaintez angajatorului meu cererea de demisie la zi, dar in contract am mentionat periaoada de ... (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul partilor Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Intrucat oamenii acestia de la stat ajung sa zapaceasca omul, adresez o rugaminte: Daca prin demisia mea am solicitat incetarea activitatii ... (vezi toată discuția)
Codul muncii luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: In momentul de fara sunt angajata la o firma, pot pleca prin transfer la o alta firma ? Multumesc ... (vezi toată discuția)