avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani care imi expira pe 28 martie 2012, urmand ca pe data de 5 februarie sa nasc al 2lea copil. Doresc sa aflu cum se va calcula indemnizatia de crestere copil pentru urmatorul an. Se va calcula tot din veniturile salariale aferente lunilor dinaintea nasterii primului copil sau se va calcula la vt din cele 12 luni aferente lunilor anterioare nasterii celui de al 2lea copil ( adica din 75% din suma indemnizatiilor avute in cele 12 luni de crestere a primului copil, anterioare nasterii celui de al 2lea copil)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: brumari , utilizator 19:31, 4 Ianuarie 2012
1. Aveti doua posibilitati:
- daca alegeti varianta de CCC2 pana la 1 an veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1 dar nu mai mult de 3.400 lei;
- daca alegeti varianta de CCC2 pana la 2 ani veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1 dar nu mai mult de 1.200 lei.

2. - Faceti o cerere catre angajatorprin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca pana ce al doilea copil implineste 1 an sau 2 ani, in functie de varianta pe care o alegeti (anexati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- La fel procedati si la Primarie (unde ati depus dosarul pentru CCC1) si solicitati trecerea din CCC1 in CCC2.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru al doilea copil!! Corina271 Corina271 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute Sotul este in concediu crestere copil si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil mihaelacapra2005 mihaelacapra2005 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu de cand incep sa primesc indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil, pana cand trebuie sa depun actele ... (vezi toată discuția)