avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce trebuie sa fac sa aflu ce se intampla cu permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce trebuie sa fac sa aflu ce se intampla cu permisul meu dupa sentinta judecatoreasca?

Num?r unic dosar: .............................
Înregistrat în data de: 12.05.2011
Obiect dosar: infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)
Materia juridic?: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părţi: .................... : Inculpat

În baza art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 cu apl. art. 320 ind. 1 c.p.p. , art. 74 lit. a, art. 76 lit. d c.p. condamnă pe inculpatul Ţ I R la 6 luni închisoare. Face apl. art. 71, 64 lit. a teza II şi b c.p. În baza art. 81, 82 c.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi a celei accesorii pe un termen de încercare de 2 ani 6 luni. În baza art. 359 c.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 şi urm. c.p. În baza art. 191 c.p.p. obligă inculpatul la 400 lei cheltuieli judiciare către stat, onorariul avocat oficiu 200 lei se va avansa din fondul MJ. Cu recurs.

Mentionez ca inca nu am platit cheltuielile acelea judiciare, vreau sa aflu de la dumneavoastra cum trebuie sa procedez sa aflu ce pedeapsa am primit in legatura cu permisul de conducere...VA ROG din suflet , ajutati-ma cu cateva raspunsuri concludente. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: lastjoint , utilizator 01:44, 14 Ianuarie 2012
permisul este anulat si puteti aplica ptr altul dupa trecerea unui an de la data raminerii definitive a sentintei de condamnare.
Vi s-a aplicat o sanctiune (pedeapsa) de 6 luni inchisoare , fara executare prin detentie , executarea pedepsei fiind suspendata , urmand ca daca in intervalul de 2 ani si 6 luni savarsiti o alta fapta penala , la pedeapsa care va va fi aplicata pentru acea fapta sa mai fie adaugate si cele sase luni de la actuala pedeapsa.
Mergeti la trezorerie si achitati cheltuielile la care ati fost obligat de catre instanta.
In concluzie , aceasta pedeapsa nu o veti executa , dar ea va fi inserata in cazierul judiciar.
Luati act si de aratarile dlui.avocat "matahachiro" cu privire la redobandirea permisului de conducere
multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)
Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice grobert grobert Buna ziua, Am primit urmatoarea condamnare: În baza art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, republicată cu aplicarea art. 320 indice 1 C.p.p., art. 74 lit. a ... (vezi toată discuția)
Scoala soferi/obtinere permis, cu condamnare la oug alexandra31 alexandra31 Buna ziua am si eu o intrebare, logodnicul meu a fost condamnat pentru conducere fara permis la o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere, cunoastem faptul ca ... (vezi toată discuția)