avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vreau sa depun o actiune de divort de comun acord , pot sa merg impreuna cu sotia sa o depunem , dar nu stiu daca pot sa ma prezint la termenul stabilit deoarece numuncesc in tara .daca depunem impreuna actiunea de divort de comun acord , dar la termen sa prezinta doar ea , se poate incheia divortul? nu avem nimic de impartit iar copii care sunt destul de mari raman la ea , eu oricum trimit bani ptr intretinerea lor in fiecare luna
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 02:28, 5 Ianuarie 2012
se poate inregistra divortul chiar si printr-o cerere comuna insa trebuie sa o treceti pe sotia dvs. prima in cerere pentru a avea calitatea de reclamant. Dvs., in calitate de parat, puteti sa va exprimati punctul de vedere si printr-un act notarial, pe care ulterior sa il depuneti la dosarul instantei.
Daca aveti calitatea de parat si nu aveti cereri proprii de formulat puteti fi reprezentat si de un avocat.
Daca sunteti reclamant, prezenta este obligatorie la proces, cu exceptia cazului in care aveti rezidenta in strainantate, faceti dovada acesteia si imputerniciti printr-o procura notariala o alta persoana sa va reprezinte.
In cazul in care sunteti de acord cu privire la toate aspectele divortului puteti divorta si potrivit procedurii notariale a divortului
Mergeti pe Notar si divortati acolo. La 30 de zile de la depunerea actelor trebuie sa reveniti si sa semnati actele, din acel moment sunteti divortati.

Nu va ambalati prin judecatorie.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Cererea poate fi depusa si de mandatar cu procura speciala daca doriti sa divortati la notar, insa apoi toata procedura trebuie sa se faca in prezenta celor doi soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa uneia dintre parti gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua! Am si eu o intrebare. Cumnata mea e in italia de 3 ani, nu mai sta impreuna cu sotul ei de 2 ani. Acuma ar vrea sa divorteze dar nu poate veni ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)