avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se pot cere daune?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se pot cere daune?

Am chemat in judecata o institutie financiara nebancara.
Am solicitat exonerarea mea de la plata debitului intrucat nu imi apartine si scoaterea din biroul de credite fiind introdus abuziv.
In desfasurarea procesului parata a declarat fapte nereale. A declarat ca, cardul meu a fost receptionat de catre un vecin si ca acesta mi l-ar fi inmanat. Acest lucru este neadevarat si a fost sustinut de catre vecin in fata instantei.
Intrebarea mea este urmatoarea: in aceast moment(inainte de solutionarea dosarului) pot sa solicit daune morale si cheltuieli de judecata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Brokeru22 , utilizator 09:55, 5 Ianuarie 2012
cheltuieli de judecata puteti cere, daca aveti dovezi in acest sens (onorariu avocat).
pentru modificarea actiunii in sensul de a cere daune este tardiv. care este prejudiciul suferit, cum il cuantificati?
Cheltuielile de judecata le reprezinta taxa de timbru.
M-am gandit sa cer daune morale intrucat am fost introdus in biroul de rauplatnici si nu am putut lua alt credit sau sa imi ajut fratele ca , coplatitor in dosarul Prima Casa. M-am gandit la daune morale si pentru situatia neplacuta in care am fost pus fata de vecinul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cu despagubirea rca in caz de deces? stefannicusoradrian stefannicusoradrian soacra mea a fost lovita de o masina in timp ce mergea cu bicicleta regulamentar si a decedat.in dosarul de la tribunal a fost gasit vinovat soferul care si ... (vezi toată discuția)
Ce cale de atac as mai avea in prezent fata de aceasta hotarare ... Roman85 Roman85 ce cale de atac asi mai avea in prezent fata de aceasta hotarare data in Apel 17.09.2020 Ora estimata: 13:00 Complet: 4 AC Tip solutie: ... (vezi toată discuția)
Caut avocat... UKO UKO ...dispus sa dam in judecata o banca pt vicii de procedura si incompetenta salariatilor. vreau sa cer daune morale de 10 000 euro si face 50% - 50%. La ... (vezi toată discuția)