Luand in considerare formular 070 si instructiunile de completare ale acestuia cred ca ar fi o portita (evident ca trebuie intrebat un functionar care are cunostintele si chef-ul de a deslusi caile intortocheate ale sistemului de inregistrare si declarare a veniturilor.
Portita ar putea fi depunerea formularului 070 pentru ficare din profesiile ulterioare pe care dorim sa le desfasuram in mod legal. Afirm acest lucru pentru faptul ca la datele de identificare ale contribuabilului exista si rubrica "numar de identificare fiscala" - numar pe care nu-l ai la prima inregistrare (eu am trecut CNP) dupa care am primit CIF-ul.
[ link extern ]
Avand CIF, presupun ca se poate declara prin completarea D070, desfasurarea unei alte activitati in baza unei alte autorizatii. Pana aici consider ca ar fi corect si logic sa fie asa. Declararea veniturilor in D200 este iarasi posibila completand cartusele 2A, 2B, 2C...
[ link extern ]
Nu stiu daca, din punt de vedere fiscal este ok utilizarea aceluiasi CIF si facturier pentru desfasurarea activitatilor secundare, lucru care trebuie deslusit tot cu functionarul de mai sus.
Cu prima ocazie cand merg la adm. fin. voi solicita lamuriri asupra acestui aspect si voi posta raspunsul primit.
O zi buna!
L.C.