Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as dori, daca se poate, sa primesc un raspuns de la o persoana avizata. Va multumesc anticipat.
Doresc sa cumpar de la parintii mei un apartament prin Programul Prima Casa.
Apartamentul a fost cumparat de tatal meu anterior casatoriei prin credit CEC. Ulterior s-a casatorit si a platit timp de 20 ani ratele impreuna cu mama.
In actele de proprietate figureaza doar numele lui.
Intrebarea este: cand se va face contractul de vanzare-cumparare intre ei si mine, vanzatorul cine va fi? Doar tatal ( doar el figurand in acte ) sau si mama ( in calitate de sotie). Ea ce drepturi are asupra acestui bun?
Eu zic sa va interesati mai intai la banca prin care doriti sa faceti achizitia, deoarece desi nu interzisa in mod expres tranzactia intre parinti si copii, unele banci nu acorda credite ipotecare pentru Prima Casa intre rude de gradul I - considera ca destinatia banilor ar fi de fapt alta.
vanzator va fi numai tatal deoarece apartamentul e cumparat inainte de incheierea casatoriei. Mama are cel mult un drept de creanta reprezentand jumatate din ratele platite.
Asta inseamna ca la notar cand se face contractul v/c nu este necesara prezenta mamei, corect? Si nici numele ei nu va figura pe nicaieri in vre-un act? Vreau sa fiu sigura ca am inteles corect
Ca urmare a achitarii ratelor timp de 20 de ani de catre ambii parinti, mai mult ca sigur banca va solicita semnatura mamei pe contract, ba chiar si notarul public (in urma verificarii actelor de proprietate) va face acelasi lucru. De regula, se include o declaratie a mamei in cuprinsul contractului precum ca este de acord cu instrainarea. Asa este corect, legal si sigur pentru dvs. pe viitor.
Divort
michella73
buna ziua,
In urma cu 28 de ani, mama s-a recasatorit, in momentul casatoriei mama avea apartament achizitionat in rate impreuna cu tatal meu, dar la ... (vezi toată discuția)
Mostenire
sorina1968
Buna ziua
Am o problema ... ca toti cei care scriu pe acest site :D.
Tatal meu in timpul casatoriei cu mama mea a achizitionat pe numele sau (doar pe ... (vezi toată discuția)