avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... mostenire credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

mostenire credite

Buna ziua,
Ma numesc Perca Adrian Petre si locuiesc in orasul Focsani, judetul Vrancea.
In urma cu o luna tatal meu a decedat de un cancer pulmonar descoperit foarte tarziu si care a accelerat extraordinar de rapid, in mai putin de 1 luna de la diagnosticare a si decedat. Datorita serviciului si distantei care ne desparte nu stiam chiar tot despre viata de familie a parintilor mei si mai putin despre datoriile pe care acestia le aveau. Dupa inmormantare am aflat de la mama despre 3 credite la 3 banci diferite, imprumuturi de nevoi personale fara garantii imobiliare si fara giranti, contractate de tatal meu pe vremea cand era in viata. Cand am contactat reprezentantii celor 3 institutii creditoare si i-am anuntat despre decesul tatalui meu acestia mi-au comunicat ca datoriile tatalui trebuie sa le platim noi. Intrebarea mea este DE CE?, atat timp cat niciunul dintre cei 4 copii si nici mama nu au fost nici macar giranti ai creditelor tatalui meu. Ce avem de facut in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai rapid!
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 11:23, 5 Ianuarie 2012
in acest caz poate ar fi bine sa declarati la notar ca renuntati la mostenire si mergeti la banca cu declaratiile. MOstenirea va fi declarata vacanta si intra in administrarea statului. Va hotarati in functie de compunerea si valoarea masei succesorale, daca puteti acoperi valoarea creditelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii MirelaFener MirelaFener Dacă socrul a scos bani din banca in 2018,el având cancer din 2016 ,cum banca a putut să îi dea bani?Am inteles de la banca ca el a declarat împreună cu ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat edyeduardo2004 edyeduardo2004 Mama avea un credit, a decedat, avea asigurare de viata si garantie bunuri mobile, (mai sunt de dat 7000 lei) asigurarea bancii a gasit de cuviinta ca boala la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)