avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... factura de avans -impozitare?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

factura de avans -impozitare?

Buna ziua

Am si eu o problema: daca emit o factura de avans la calculul impozitului de 16% se va lua in considerare? pt. ca, daca eu o emit catre client (vanzare de bunuri) furnizorul de la care iau marfa imi va emite la randul lui factura de abia cand ridic si marfa de la el. Deci eu pana voi storna avansul raman cu avansul incarcat. Daca acest lucru se va intampla si in trimestre separate eu voi plati la stat un impozit care e mai mare decat castigul meu.
Ce pot face in cazul asta? Pt. ca, contabilul meu a inreg. toate avansurile in contul 704, ceea ce nu este corect. Pt. ca in urma acestor inregistrari eu am un profit la care este adunat si factura de avans.

Va multumesc si astept sa ma lamuriti si pe mine.
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 07:18, 21 Octombrie 2008
In conformitate cu prevederile OMFP 1752 avansurile incasate de la clienti se inregistreaza in contul 472.

In conformitate cu prevederile Codului fiscal aceste sume nu intra in calculul impozitului pe profit , la avasuri colectandu-se TVA.

Pentru a fi contabilizate corespunzator este necesar ca pe factura emisa de dvs. sa fie specificat clar faptul ca tranzactia respectiva este "AVANS".

TEMEI LEGAL
CODUL FISCAL

CAP. 2 Calculul profitului impozabil
ART. 19 Reguli generale

(1) Profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de avans luciapap luciapap Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Contabilizare factura de avans a lucrarilor de constructii cristianoctavian cristianoctavian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema: firma de constructii mictointreprindere infiintata in 2013 factureaza pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Greseli contabile luciapap luciapap Buna dimineata, sunt noua pe forum si as avea cateva intrebari pt binevoitori: 1.In 2007 sau facut 3 facturi de avans din greseala sa trecut pe ct 704,iar ... (vezi toată discuția)