Pacat ca partida de golf a fost urmata de acel accident care va va crea, cu siguranta, multa bataie de cap.
voi raspunde succint:
1. Prezentati-va la Asiguratorul Casco, depuneti documentatia solicitata de inspectorul de acolo si veti intra mai repede in posesia banilor pentru a va cumpara un alt vehicul. Ei vor face demersurile pentru recuperarea sumei platite la asiguratorul RCA, eventuala diferenta care ar rezulta din modalitatea de calcul al daunei totale urmand a fi suportata de asiguratorul Casco;
2.Legal, pentru daunele rezultate ca urmare a vatamarii corporale trebuie sa va adresati numai asiguratorului RCA: aici, cunoasteti ce va asteapta, rezultatul cercetarilor penale. Asa ca, pana atunci, va trebui sa intocmitii un dosar unde sa aveti toate chitantele pentru cheltuielile efectuate. De asemenea, trebuie sa faceti si o plangere penala impotriva cond. auto vinovat pentru vatamare corporala din culpa, intrucat doar in baza unei hotarari judecatoresti veti putea obtine toate daunele pe care le-ati suferit: tratament, CV transport, daune morale. Daca alegeti varianta impacarii cu cond. auto si promovati o actiune civila in daune, va trebui sa timbrati cererea la aprox. 10% din sumele pretinse;
3. V-am raspuns partial si la aceasta intrebare. Va sugerez totusi sa uzitati si un mijloc de transport in comun, ori o masina inchiriata la un pret rezonabil, pentru ca solicitarea dvs. sa fie si admisa de instanta.
Multumiri pentru informatiile furnizate.
Voi merge pe recomandarea.dvs.
Cu multa condiferatie,
Cristi J.
Fara discutie cea mai buna solutie este folosirea asigurarii CASCO. In final tot asiguratorul RCA plateste dauna, dar asta nu va mai priveste.
Este posibil, dar nu obligatoriu, ca suma ce o veti incasa drep despagubire sa fie mai mica la CASCO fata de cea de la asigurarea RCA. Este functie de prevederile din contract.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
Folositi polita CASCO. Vor fi mult mai amabili si isi vor recupera dauna de la asiguratorul RCA inaintand actiune in regres. Cat priveste despagubirile cu privire la vatamari corporale nu puteti recupera banii decat daca era inclusa in CASCO altfel doar prin RCA-ul taximetristului vinovat. Insanatorire grabnica. Fiarele se repara mai usor(se pot inlocui la dauna totala).
Va multumesc inca o data prntru recomandarile facute si nu in ultimul rand pentru gandurile bune adresate.Am purces la deschiderea unui dosar prin polita mea,Casco, si astept sa vad cum se vor derula faptele pe parcurs.
Multumersc lui Doamne -Doamne, ca dupa acest accident am sansa sa pot sta in biroul meu si sa va adresez cuvintele de mai sus .Vorba colegilor ,fiare se mai indreapta sau se cumpara ,sanatate si viata insa nu am reusit inca sa o tranzactiunam.
Cu multa prietenie,
Cristi J.