avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

am primit amenda de circulatie pentru faptul ca am derapat intr-o curba, mentionez ca drumul era acoperit cu mazga, nu aveam viteza decat vreo 40 km/ora, dar culmea a fost ca atunci venea un echipaj de politie care a trebuit sa traga dreapta de volan ca sa nu ne ciocnim.nu s-a intamplat nimic , nu a avut loc nici o coliziune, dar am primit amenda pe motiv ca nu am adaptat viteza la conditiile de mediu. ideea e ca oricat de incet mergeam se putea intampla asta, probabil am piscat frana un pic mai tare in curba si mi-a fugit spatele cam asa cum se intampla pe gheata, poti sa ai viteza cat de mica ......daca pui frana iti fuge spatele, nu mi-am dat seama ca aluneca atat de tare fiind o vreme innegurata nu mi-am dat seama......dar ideea e ca am controlat si eu masina si domnii politisti la fel pe a lor incat nu s-a intamplat nimic dar a trebuit sa tragem de volane .......acum intrebarea e......e legal sa primesc amenda din cauza ca drumurile nu sunt curatate.......si la urma urmei masina poate derapa si la viteza mica, nu au putut sa-mi dea amenda pt nimic altceva , cauciucurile erau de iarna, alcoolemia 0, toate actele in regula.........au vrut sa-mi ia permisul , dar si-au dat seama ca nu era legal........si erau foarte nervosi din cauza asta ca nu aveau acoperire prin lege......inteleg ca s-au speriat dar la fel am simtit si eu........nu a fost ceva voit....ar trebui sa dea amenda la toti cei care aluneca iarna pe drum....vreau sa contest amenda, problema e ca s-a intamplat in alt judet nu unde am eu domiciliul.pot sa trimit plangerea prin posta, e-mail? si unde trebuie sa o trimit la sectia unde am fost amendata(intr-o comuna), la inspectoratul judetului sau la tribunal. multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:47, 5 Ianuarie 2012
Formulati plangere impotriva procesului - verbal de sanctionare contraventionala si expediati-o prin scrisoare cu confirmare de primire la judecatoria care are competenta pe zona unde s-a petrecut evenimentul.
Conform art. 16 din OG 2/2001 procesul verbal de sanctionare contraventionala trebuie sa cuprinda si termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sofer vinovat de accident. Imparatul Imparatul Asta iarna am intrat cu masina intr-un autobuz care derapase pe strada si se pusese de-a curmezisul strazii, exact intr-o curba. Acesta nu a semnalizat cu ... (vezi toată discuția)
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum iordache_teodor iordache_teodor Buna seara,poate ma ajuta cineva va rog cu ceva informatii... Joi dimineata ma deplasam pe un drum judetean cu o autoutilitara in spate la alte doua auto. ... (vezi toată discuția)
Mi se întocmește dosar penal pentru că m-am răsturnat cu mașina? GabrielaSandru GabrielaSandru Bună. Aș aprecia dacă m-ați putea sfătui în problema mea. Miercuri 13 ian. 2016 m-am răsturnat cu mașina într-un șanț de la periferia localității ... (vezi toată discuția)