avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sofer vinovat de accident.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sofer vinovat de accident.

Asta iarna am intrat cu masina intr-un autobuz care derapase pe strada si se pusese de-a curmezisul strazii, exact intr-o curba.
Acesta nu a semnalizat cu nimic ca este in aceasta pozitie, mai ales ca era intr-un drum ce cobora la vale si era in curba.
Eu am venit cu masina si chiar daca nu am avut viteza mare si nu am vazut nici un semn, pentru ca nu era pus, am alunecat si am intrat in el cu masina.
Mi s-a respins actiunea contra Primariei, pentru ca nu era de competenta si mi s-a spus sa ma indrept contra soferului.

Aici va intreb, daca sa ma indrept doar impotriva soferului sau si a societatii unde el lucra si era angajat sa raspunda si ea?
Ca soferul este angajat la o societate si masina era a societatiii care a blocat drumul cu pricina.
Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 17:33, 21 Octombrie 2014
La data producerii accidentului ati sesizat organele de politie? In acel dosar ar fi trebuit sa se efectueze o expertiza in care sa se constate dinamica producerii accidntului.
Din ce spuneti dvs, este o culpa comuna.
Puteti formula cerere impotriva soferului, societatii la care lucra si impotriva asguratorului.
Va fi introdusa cererea si impotriva persoanei responsabile civilmente-societaea unde lucreaza ski impotriva asiguratorului daca exista o ashigurare civila obligatorie.
Asta ma interesa, doar impotriva cui sa introduc cererea. Am inteles, impotriva soferului si impotriva societatii la care acesta lucra. Banuiesc ca paratii, vor chema ei in judecata si vor introduce si asiguratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime Cristian2666 Cristian2666 Bună ziua! Vinerea trecută am avut un accident rutier cu victime. Într-o curbă la dreapta din cauza carosabilului mașina mea a derapat și am intrat în ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sandaionichente sandaionichente am primit amenda de circulatie pentru faptul ca am derapat intr-o curba, mentionez ca drumul era acoperit cu mazga, nu aveam viteza decat vreo 40 km/ora, dar ... (vezi toată discuția)
Accident ucidere din culpa danutz969 danutz969 Buna ziua.Ce se poate intampla in cazul meu?Am avut un accident rutier,masina condusa de mine a derapat intr-o curba,carosabilul fiind umed,masina era dotata ... (vezi toată discuția)