Buna ziua, asi dori sa ma ajutati. In urma cu cativa ani am fost prezent - aproape pasiv - la o discutie intre mai multe persoane, iar una acum a inaintat un proces, bazanduse pe o inregistrare audio. Eu sunt citat ca martor, dar nu prea am timp sa ma duc la Bucuresti, este o distanta prea mare (chestii cu locul de munca, timpul pierdut etc.). Este o cale legala sa scap de drum, eventual pot sa scriu o declaratie care sa-l legalizez in fata unui notar public? Stiu despre ce voi fi intrebat, deci pot sa trimit si prin posta declaratia... Multumesc, astept un raspuns cu rabdare....
Regula de baza in procese este aceea a administrarii probelor in mod nemijlocit de catre instanta de judecata, ceea ce presupune ca martorul trebuie sa se prezinte in fata instantei.
Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o intrebare: ptr. inregistrarea audio nu am dat consimtamantul, astfel persoana care foloseste materialul audio practic abuza de Art. 226. CP.:
(1) Atingerea adusă vietii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuintă sau încăpere ori dependintă tinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseste cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
Acest lucru nu conteaza? Multumesc, si sper sa-mi raspundeti, o seara frumoasa.