avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie - trebuie sa fiu prezent?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie - trebuie sa fiu prezent?

Buna ziua, asi dori sa ma ajutati. In urma cu cativa ani am fost prezent - aproape pasiv - la o discutie intre mai multe persoane, iar una acum a inaintat un proces, bazanduse pe o inregistrare audio. Eu sunt citat ca martor, dar nu prea am timp sa ma duc la Bucuresti, este o distanta prea mare (chestii cu locul de munca, timpul pierdut etc.). Este o cale legala sa scap de drum, eventual pot sa scriu o declaratie care sa-l legalizez in fata unui notar public? Stiu despre ce voi fi intrebat, deci pot sa trimit si prin posta declaratia... Multumesc, astept un raspuns cu rabdare....
Cel mai recent răspuns: lob1977 , utilizator 18:42, 5 Ianuarie 2012
Regula de baza in procese este aceea a administrarii probelor in mod nemijlocit de catre instanta de judecata, ceea ce presupune ca martorul trebuie sa se prezinte in fata instantei.
e de preferat sa va prezentati personal altfel va aduce cu mandat... instanta va dori sa va audieze personal nu prin interpusi...
Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o intrebare: ptr. inregistrarea audio nu am dat consimtamantul, astfel persoana care foloseste materialul audio practic abuza de Art. 226. CP.:
(1) Atingerea adusă vietii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuintă sau încăpere ori dependintă tinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseste cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
Acest lucru nu conteaza? Multumesc, si sper sa-mi raspundeti, o seara frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am și eu o problema mai delicata cu mătușa mea ... Cosmin1983 Cosmin1983 Bună ziua am și eu o problema mai delicata cu mătușa mea ma urmărește cu telefonul mobil prin curte sa vadă ce fac și zice ca are o filmare cu mine pe ... (vezi toată discuția)
Art. 226 - violarea vietii private Diana Matei Diana Matei Vecinul meu si-a instalat un sistem video de supraveghere in care doua camere video sunt indreptate catre curtea mea. Daca nu m-am inteles cu el sa-si indrepte ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea sedintei comisiei de cercetare disciplinara fara acord- infractiune? spin3 spin3 Înregistrarea ședinței comisiei de cercetare disciplinara de catre presedintele comisiei fara sa aduca la cunostinta celorlalti membri ai comisiei, fara ... (vezi toată discuția)