Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de concediul de ingrijire copil in urmatorul caz : deja ma aflu in concediul de ingrijire copil (3 ani ) dar din surse sigure am aflat ca angajatorul a desfiintat postul ocupat de mine si la expirarea concediului de ingrijire copil o sa.mi dea perioada de preaviz. In cazul in care voi ramane insarcinata pana la expirarea acestei perioade de concediu in ce fel sunt protejata de lege si vreau sa stiu daca voi putea beneficia de concediu ingrijire copil ( pt cea dea doua nastere ) si daca voi primi indemnizatie de crestere copil ! Multumesc
Trebuie sa ai venituri in ultimile 12 luni anterioare nasterii; in aceste 12 luni intra si eventualul somaj in care poti intra dupa ce expira primul CIC.
Si tot in cele 12 luni, intra si perioada in care ati fost in primul concediu pt.ingrijirea copilului. Deci, in momentul in care va intoarceti la serviciu, sa fiti atenta sa nu va dati demisia( ma refer la actul pe care-l semnati), sa nu inceteze raporturile de munca prin acordul partilor sau din motive imputabile salariatului. Va intocmiti dosarul pentru somaj; sa nu depasiti termenul de depunere a acestuia.