avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din CCC1 in CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din CCC1 in CCC2

Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de concediul de ingrijire copil in urmatorul caz : deja ma aflu in concediul de ingrijire copil (3 ani ) dar din surse sigure am aflat ca angajatorul a desfiintat postul ocupat de mine si la expirarea concediului de ingrijire copil o sa.mi dea perioada de preaviz. In cazul in care voi ramane insarcinata pana la expirarea acestei perioade de concediu in ce fel sunt protejata de lege si vreau sa stiu daca voi putea beneficia de concediu ingrijire copil ( pt cea dea doua nastere ) si daca voi primi indemnizatie de crestere copil ! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 15:33, 5 Ianuarie 2012
Trebuie sa ai venituri in ultimile 12 luni anterioare nasterii; in aceste 12 luni intra si eventualul somaj in care poti intra dupa ce expira primul CIC.
Si tot in cele 12 luni, intra si perioada in care ati fost in primul concediu pt.ingrijirea copilului. Deci, in momentul in care va intoarceti la serviciu, sa fiti atenta sa nu va dati demisia( ma refer la actul pe care-l semnati), sa nu inceteze raporturile de munca prin acordul partilor sau din motive imputabile salariatului. Va intocmiti dosarul pentru somaj; sa nu depasiti termenul de depunere a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea din cic adriana_gianina adriana_gianina Buna Ziua, am si eu o intrebare.Momentan sunt in CIC pana la 07.10.2010 dar am vrut sa ma reintorc la servici mai repede.Dupa multe cercetari mail-uri trimise ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb si eu pe cineva cum ar trebui sa procedez in cazul meu: in 19 noiembrie mi se termina concediu dematernitate si ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil luizaradu luizaradu Buna ziua! In momentul de fata ma aflu in concediu de maternitate, dar vroiam ca in decursul celor doi ani sa fac si cel de-al doilea copil (fara a ma mai ... (vezi toată discuția)