avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj si alte venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj si alte venituri

As dori urmatoarele informatii:
1. Care este cuantumul actual al veniturilor pe care le poate realiza un somer fara sa-si piarda dreptul la indemnizatie si celelate drepturi (asigurari sociale, de sanatate, etc)?
2. Exista o reglementare care limiteaza nr. de perioade in care o persoana poate sa beneficieze de indemnizatia de somaj, pana la varsta pensionarii?
3. Daca in perioada in care se afla in plata un somer realizeaza venituri mai mari decat limita prevazuta de lege, dar pentru intervale scurte de timp, indemnizatia se poate suspenda si apoi redobandi? Daca da, in ce conditii?
4. Care este valoarea contributiilor la asigurarile sociale in perioada de plata a indemnizatiei de somaj? Este dependenta de valoarea indemnizatiei, deci de salariul anterior (contributia personala) sau este o suma fixa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cameliahutanu , utilizator 17:07, 5 Ianuarie 2012
Multumesc! E cum mai rau, ca toate de pe la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj grigstav grigstav Perioada de somaj este considerata vechime si ce valoare contributiva se aduna la contributia pentru pensii? Aceasta perioada este luata in calcul pentru ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare Andreibazavei Andreibazavei Stagiuld e cotizare somaj ser va adauga la stagiu de cotizare pensie? Sau sunt doua stagii diferite? (vezi toată discuția)
Plata contributiilor la (pentru) pensie florianpop florianpop In perioada 01-mai-2001/26-ian-2002 , am fost somer. doresc sa stiu daca am beneficiat de plata CAS...........(legea 76/2002). Va multumesc. Florian P. (vezi toată discuția)