avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale termenul de anulare AGA este prescriptie sau decadere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

termenul de anulare AGA este prescriptie sau decadere?

termenul de la art.132 alin.2 din legea soc.com. 30/1991 este de prescriptie sau de decadere?

Art.132. alin.2 : Hotararile adunarii generale contrare legii sau actului constitutiv pot fi atacate in justitie, in termen de 15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, de oricare dintre actionarii care nu au luat parte la adunarea generala sau care au votat contra si au cerut sa se insereze aceasta in procesul-verbal al sedintei.

Alte discuții în legătură

Termenul în care se poate cere anularea hotarârii asociaþiei de proprietari: termen de decãdere sau de prescripþie? eugen82 eugen82 Va rog o opinie referitor la termenul de 45 de zile in care poate fi atacata hotarirea ad.generale a asociatiei de proprietari de la art.26 legea 230/2007: ... (vezi toată discuția)
Hotarari aga opreas opreas Unde si cum se poate contesta o Hotarare a Adunari Generale a Actionarilor astfel incat aceasta sa nu poata produce efecte. (vezi toată discuția)
I need help sensiblur sensiblur Cine poate sa imi spuna daca exista un termen in care se poate face contestarea unei AGA, stiu ca se poate contesta din momentul publicarii, o data cu aceasta ... (vezi toată discuția)