avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daune morale dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daune morale dupa divort

Pot solicita daune morale sotului dupa divort ?Problema este urmatoarea:am fost casatoriti 15 ani si am lucrat amandoi tot timpul.Mama sotului ne-a controlat toata viata de la nunta pana la divort(divort intentat de sot fara motive temeinice).Mama acestuia ne-a umflat banii castigati la nunta(cu care la vremea aceea puteai sa-ti cumperi apartament)dupa care am locuit intr-un apartament pe numele socrului.In urma cu 3 ani s-a vandut acest apartament si am cumparat altul pe numele ambilor soti.Acum la divort sotul nu vrea sa-mi dea nimic deoarece apartamentul nou si bunurile din acesta au fost platite cu un card al mamei sale ,acestia sustinand ca banii provin din mosteniri.Acum imi dau seama ca socra ne-a manipulat toata viata si este posibil sa raman fara nimic.Intentionez in cazul in care nu primesc nimic sa cer daune morale.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:36, 6 Ianuarie 2012
nu are cum sa-ti plateasca daune morale.
buna seara ,
la divort nu primiti ninic ,mai degraba la partaj daca veti inainta o actiune de cest gen dupa divort.
bafta
Multumesc de raspunsuri,dar divortul si partajul sunt impreuna ,iar acum in apel la partaj mi s-a dat 10 la suta(desi in prima instanta obtinusem 50 la suta)
samarghitan a scris:

Multumesc de raspunsuri,dar divortul si partajul sunt impreuna ,iar acum in apel la partaj mi s-a dat 10 la suta(desi in prima instanta obtinusem 50 la suta)

Doar daca divortul s-ar desface din culpa lui exclusiva si la cererea lui ati putea primi daune...insa doar de la momentul intrarii in vigoare a noului Cod Civil.Adica calculul in aceasta ipoteza se poate face doar de la 1 octombrie 2011 si pana in prezent.
De aceea consider ca discutia in cazul dvs. este mai mult ipotetica.

Referitor la partaj incercati sa declarati recurs.

Alte discuții în legătură

Credite bancare alexandrina_fabian alexandrina_fabian Buna ziua! o intrebare cam delicata, si cere un raspuns cit mai urgent , eu nu cunosc acest domeniu si daca ar putea cineva sa ma ajute.....multumesc Sunt ... (vezi toată discuția)
Traim cu frica ca in orice moment putem ajunge in strada cristin06 cristin06 Buna ziua! Am o problema care ma framinta de mai bine de 5 ani. Acum 5 ani in urma, m-am casatorit, dupa un an am nascut un baietel, mai apoi am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)