avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizia nr. 335 din 10 martie 2011 a Curtii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizia nr. 335 din 10 martie 2011 a Curtii Constitutionale a Romaniei

In luna octombrie 2011 am primit de la CAS o instiintare prin care sunt anuntat ca datorez CAS o suma de 8 milioane lei vechi.Aceasta suma provine din venituri din dividende in valoare de 70mii lei vechi realizate in 2007 si 2008,perioada in care nu aveam nici un alt venit.este vorba de deja faimosul art.257,alin.2 ,lit.f,din Legea nr.95 din 2006.In 10 martie 2011 a aparut decizia nr.335 Avand in vedere aceste aspecte, precum si dispozitiile art. 147 alin. (4) din Constitutie, potrivit carora "Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor."va rog sa-mi spuneti daca aceasta decizie este aplicabila si in cazul meu,avand in vedere ca eu am primit in octombrie 2011 scrisoarea cu suma de plata de la CAS.
Cel mai recent răspuns: tudoreldoru , utilizator 18:46, 9 Ianuarie 2012
Deciziile Curtii Constitutionale sunt valabile pentru instantele de judecata si nu pentru institutiile publice ... prin urmare, numai intr-o eventuala actiune in instanta se pot invoca dispozitiile acestei Decizii.
Va multumesc pentru ajutor ,dar nu mi-ati raspuns la intrebare.Eu as vrea sa aflu daca un articol de lege declarat neconstitutional de CCR la o anumita data mai poate fi aplicat dupa aceasta data ,sub motivul ca veniturile din dividende in cazul meu,au fost realizate anterior deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respecta cnas deciziile curtii constitutionale? tudoreldoru tudoreldoru In Monitorul Oficial nr355 din 23.06.2011 a fost publicata Decizia nr.335 din 10 martie 2011 referitoare printre altele la dispozitiile art.257 din Legea ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul cass pentru venituri din dividente sau dobanzi pentru o persoana casnica Dobregina Dobregina Buna ziua. Sunt casnică şi sunt coasigurată prin soţul meu. În perioada 2007-2012 am obţinut venituri impozabile din dividente şi dobânzi, ... (vezi toată discuția)
Efectele juridice ale deciziei curþii constituþionale nr. 335/2011 Dobregina Dobregina Buna ziua. Sunt casnică şi sunt coasigurată prin soţul meu. În perioada 2007-2012 am obţinut venituri impozabile din dividente şi dobânzi, ... (vezi toată discuția)