avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire numai intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire numai intre soti

Sunt casatorita si sotul meu are copii din alta relatie. Vrem ca impreuna, eu si sotul meu, sa cumparam un apartament. Ce document trebuie sa facem ca acest bun sa apartina numai noua si/sau copiilor rezultati din casatoria noastra pentru totdeauna?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:16, 5 Ianuarie 2012
in cazul in care nu aveti copii si nu veti avea - testatemnte reciproce, iar daca veti avea copii, acestia va vor mosteni
Dar, nu vor veni la mostenire si copii din relatia anterioara a sotului?
Ba da. Ei au dreptul la mostenirea dupa tatal lor. Daca faceti testamente reciproce si dvs nu aveti copii impreuna, la mostenire vor veni si copii din prima casatorie alaturi de dvs, daca Sotul decedeaza primul. Ei sunt alaturi de dvs mostenitori rezervatari si au dreptul conferit prin lege la o cota parte din mostenirea lasata de tatal lor chiar si impotriva vointei lui. In cazul in care veti avea si dvs copii impreuna, la decesul sotului dvs vor veni atat copii dvs
Cat si copii din prima casatorie ai sotului si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament intre soti cotynela cotynela =D>intre mine si sotul meu este facut un testament ca ne lasam unul altuia la moarte tot ce se gaseste atunci,nu avem copii impreuna, iar in situatia daca ... (vezi toată discuția)
Drept civil ,mosteniri sava elvira sava elvira am dori un sfat ,detin impreuna cu sotul o garsoniera,am dori sa intocmim un act prin notariat ca ultimul care ramane in viata sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Avem drept la mostenire? bea1980 bea1980 Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre ... (vezi toată discuția)