avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie revizuita si HG nr. 1294/2001
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie revizuita si HG nr. 1294/2001

Am primit decizia de pensie revizuita. Continutul acesteia nu m-a surprins.
In urma analizei anexei atasate acesteia, am constatat existenta unor erori si omisiuni materiale privind incadrarea in conditiile de munca pentru care nu exista posibilitatea sesizarii acestora in continutul deciziei initiale.
Am inaintat prin C.M.J. catre Casa Sectoriala de Pensii la inceputul anului 2011, in conformitate cu precizarile primite pesonal de la Casa Sectoriala de Pensii, alte documente in original, altele decat cele din evidenta C.M.J., intocmite in baza HG 1294/2001.
Aceste situatii intra sub ce incidenta: HG 1294/2001 sau HG S-1019/2010 ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vasilescu Sorin , utilizator 17:18, 30 Octombrie 2019
HG S nr. 1019/2010 nu a fost publicata in Monitorul Oficial, este act intern. Eu stiu ca modifica HG nr. 1294/2001. Deci aceste situatii intra sub incidenta HG nr. 1294/2001, astfel cum a fost modificata prin HG S nr. 1019/2010.
Perioadele supuse semnului de intrebare se situeaza pe parcursul existentei HG 1294 nemodificata si necompletata.
Sa inteleg ca HGS 1019 produce efecte retroactiv, similare oarecum celor determinate de OuG 1/2011?
Vamultumesc.
Perioadele supuse semnului de intrebare se situeaza anterior datei de 01.04 2001.
Nu am cum sa va raspund la aceste intrebari in mod corect si complet. Nu cunosc continutul HG S 1019/2010 si nici nu am cum sa am acces la acest document, aspect pe care trebuia sa-l precizez de la inceput.

Ceea ce pot sa va spun este ca o hotarare de guvern, ca orice alt act normativ, nu se modifica printr-un act intern. In acest sens dispune art. 58, alin. (3) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative.
Aveti dreptate.
Aceasta discutie pozitiva mi-a directionat atentia spre secventele normative cuprinse intre legile abrogate si OuG 1/2011.
Cu respect

Alte discuții în legătură

Cerere privind acordarea pensiei respinsa, reducerea varstei de pensionare porojanaurel porojanaurel Buna ziua, Ma numesc .P.A., nascut in 10.1956, va rog să mă sfătuiti daca mai are sens sau nu să depun contestaţie la următoarea decizie de ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca pctf - feroviar cata_strophik2010 cata_strophik2010 Tatal meu a lucrat intre 1965 si 1992 ca ofiter PCTF la punctele de frontiera feroviar.14 ani si 7 luni sunt socotiti ca lucrati in conditii deosebite (spor ... (vezi toată discuția)