avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face? Cetatean strain decedat care a detinut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face? Cetatean strain decedat care a detinut imobile in Romania

Va rog respectuos sa-mi dati detalii referitoare la urmatoarea problema.
Am avut un prieten de nationalitate Englez ,cu domiciliul in Amsterdam(Olanda) care a cumparat o cabana situata pe 10 arii de teren in loc.Colibita jud.BN.
La intabulare nu a putut sa treaca pe el decat cabana ,terenul fiind nevoit sa-l treaca pe mine datorita legii care la aceea vreme nu dadea voie la asemenea inscrisuri(cred ca nici acuma nu a intrat inca in vigoare).
In contractul de intabulare este specificat ca atunci cand intra legea in vigoare eu voi fi obligat sa semnez pentru restituirea terenului.
Intr-e timp prietenul meu a decedat instantaneu si nu a lasat nici testament si nu a avut nici un mostenitor de drept.
Spuneti-mi va rog ce se intampla ,in aceasta situatie ,cu cabana si terenul .Pot beneficia eu de vreun drept din cele doua pozitii.Mentionez ca pe perioada cat a locuit in Romania eu am pus la punct cabana si am avut in mare parte grija de el.
Va multumesc f.f.mult.
Cu respect ;Toader Grecu

Alte discuții în legătură

Teren mai putin decat in acte cristi200846 cristi200846 In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii?! Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular Prin testament a primit 1000m2 de la bunica sa, In testament se vorbeste despre suprafata de teren,o cota indiviza,de vecinatati dar nu si despre actul cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren - problema - pls help bluedevil bluedevil Am cumparat un teren de la cineva, am facut un contract in baza TITLULUI DE PROPRIETATE, contract de mana intre noi FARA notar. Persoana de la care am ... (vezi toată discuția)