avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare Teren - Problema - PLS HELP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare Teren - Problema - PLS HELP

Am cumparat un teren de la cineva, am facut un contract in baza TITLULUI DE PROPRIETATE, contract de mana intre noi FARA notar.
Persoana de la care am cumparat eu terenul nu are terenul intabulat , momentan CF-ul figurand pe bunicul persoanei respective. Cel de la care am cumparat este unic mostenitor si terenul i-a fost retrocedat in baza legii din 2001.
Problema a aparut in momentul in care am dorit sa il intabulez pe mine si nu am reusit deoarece cei de la cartea funciara au spus ca au PIERDUT sau le-a disparut CF-ul in care figureaza terenul respecitv si ca trebuie refacut CF-ul. (M-AM ENERVAT F TARE, CRED CA NUMAI IN ROMANIA SE POATE INTAMPLA ASA CEVA). Refacerea nu se poate face numai in instanta. Va fi vacanta judecatoreasca acuma si in instanta va dura cred pana la sfarsitul anului. Cei de la CF mi-au spus ca problema se va rezolva in instanta pentru ca am actele necesare dar
eu stau nelinistit pentru ca persoana de la care am cumparat este in varsta si este bolnava si poate oricand sa moara ori eu nu am un contract la notar cu el.

INTREBARILE MELE :
1. E valabil contractul ?
2. Ce se intampla daca moare cel cu care am facut contractul ?
3. Copii lui , nevasta sau nepotii lui pot cere anularea contractului (adica sa imi dea banii si eu sa fiu nevoit sa le dau pamantul)?
4. Pot face totusi un contract cu el la notar chiar daca nu are CF doar titul de proprietate?

VA MULTUMESC MULT !
1. Contractul este lovit de nulitate absoluta. Poate valora maxim ca promisiune de vanzare.
2. Ceea ce o sa se intample cu noi toti dupa ce murim. Fara gluma, din punct de vedere juridic persoana acestuia este continuata de mostenitori care se substitue in toate drepturile si obligatiile.
3. DA.
4. Se poate face un antecontract de vanzare cumparare notarial. Recomand sa se treaca in contract clauza de restituire a dublului sumei primite (stie notarul) pentru ca mostenitorii sa nu mai aiba chef de scandal.
PS. CF nu sa pierdut. Sunt sigur ca "te lucreaza" cineva dintre mostenitori cu ajutorul unor persoane de la CF. Nu esti primul in situatia asta. Recomand sa te duci in audienta la judecatorul de CF si daca nu se rezolva - la vicepresedintele judecatoriei sau chiar la presedinte.
TOT EU:
Din cate am inteles eu daca mostenitorii titularului contractului mostenesc toate drepturile si obligatiile si
contractul meu facut cu martori dar NU la notar este interpretat ca o promisiune de vanzare cumparare atunci eu ii voi putea obloiga in instanta pe urmasi sa imi vanda mie terenul la pretul stabilit in contract. Mie asa mi se pare logic . Nu ?
Ce pot face mostenitorii in caz ca cel cu care am facut contract moare ? (concret)
Eu am inteles ca pot ataca contractul meu cu persoana respectiva pe motiv ca batranul era senil (ceva de genul) dar eu am o hartie de la doctor care specifica ca era perfect constient cand a semnat contractul cu mine.
Ce alte pareri mai aveti ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara succesiune azumy azumy As dori sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Impreuna cu sotul meu dorim sa cumparam un mic teren in mediul rural. Numai ca, mostenitorii terenului nu au ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)