avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzcapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzcapiune

Buna ziua o intrebare va deranjez ,,cam cit dureaza un proces uzcapiune ,,sunt in proces de peste un an ,este normal sa imi zica dm avocat ca nu este necesar sa ma prezint la tribunal ,sau sa fie o singura infatisare intrun an ?VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 12:02, 6 Ianuarie 2012
1.Depinde care este situatia in dosarul dvs.
In principiu poate dura cateva luni, dar poate sa depaseasca si un an.
Durata depinde si de termenele acordate de instanta respectiva.
2.Nu, nu este firesc.
Este adevarat ca puteti fi repezentata de avocat, insa este dreptul dvs. sa participati la toate termenele de judecata (sau ma rog atunci cand doriti ) si sa vedeti exact cum se deruleaza lucrurile in dosarul dvs.
3.Este simplu sa verificati cand au fost/sunt termenele- pe portalul instantei respective.
Buna ziua este un proces care dureaza din 2010 si nu se mai termina asa am inteles este uzcapiune,este vorba de o batrina de la care am cumparat un teren acum 45 de ani si nu a vrut sa ne dea actele pe el acum ne judecam cu statul cred nu stiu ca eu nu sunt in tara si mama mea a lasat in baza unei avocate care zice ca suntem in proces de uzcapiune deoarece noi am stat acolo de 45 de ani neintrerupt,eu i-am dat mamei procura sa ma reprezinte dar dm avocata tot zice ca nu este nevoie sa fie cineva la tribunal ,,nu am inteles care este treaba de aceea am intrebat cit dureaza uzcapiunea si de ce nu trebuie sa fim neaparat in tribunal,,
cu scuzele de rigoare , din pctdv juridic denumirea corecta este " uzucapiune " , in cea ce priveste solicitarea dtr ,apelati la un av.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O nelamurire judecatoreasca stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ..ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns mai concret ,,parinti mei au facut casa pe terenul unei batrine in 69 ,s-au inteles cu ea sa o lase ... (vezi toată discuția)
O nelamurire judecatoreasca stefaniajohnston stefaniajohnston Ce ar trebui sa fac in acest caz mentionez ca suntem 4 frati si procesul este uzcapiune cu batrina care are terenul decedata si tatal meu este tot decedat cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire proces stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am si eu o nelamurire daca poate cineva sa ma ajute in privinta unui process care este pe rol.Sunt in proces de uzcapiune din 2010 si nu se mai ... (vezi toată discuția)