avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Doresc sa aflu mai multe despre amenzile ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Doresc sa aflu mai multe despre amenzile contraventionale

Anul trecut am primit 2 amenzi contraventionale persoana fizica, in mai si decembrie. Valoarea totala a amenzilor totaliza 400 de ron. Acum in ianuarie mi-a venit somatie de la Serviciul Public de Impozite si Taxe in care ma fac dator cu suma de 1005,00 RON. ( cu plata in 15 zile de la primirea somatiei), in caz contrar se trece la continuarea modalitatilor de executare silita. Prin bunavointa d-voastra vroiam sa stiu daca e posibil ca suma sa creasca atat de mult sau daca este legal asa ceva?...si ce se intampla daca in continuare nu platesc ?.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alsius , utilizator 22:17, 8 Ianuarie 2012
Mergeti la Sectia Fianciara de domiciliu si verificati procesele verbale care v-au fost dresate , care constituie titlurile executorii si astfel aflati exact cuantumul real al debitului.
Amenzile la care va referiti le-ati contestat in termenul legal de 15 zile de la semnarea/primirea lor prin posta ?
Buna seara si multumesc ptr.raspuns, iar referitor la intrebarea d-voastra va pot spune ca nu am contestat nici una dintre amenzi in termenul legal de 15 zile.
Daca nu le-ati contestat , amenzile au fost trimise in vederea executarii catre Sectia Financiara.
Vedeti la organul financiar cate procese verbale sunt si care este cuantumul total al amenzilor aplicate
Buna seara si va multumesc din nou pentru raspuns. Doresc sa stiu daca 2 amenzi care totalizeaza 400 de RON pot aunge la suma de 1005,00 RON in decursul unui an, premergator anului 2012 ( mentionez amenzile au fost in mai si decembrie 2011)
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
alsius, utilizator
Mai sus v-am indicat sa mergeti - inainte de a va pronunta asupra unei sume exacte - la Sectia Financiara pentru a vedea din ce se compune suma pentru care se solicita obligarea dvs .la plata

Alte discuții în legătură

Amenda c.n.a.d.n.r.s.a. eugen54 eugen54 Pe parcursul anului 2011 am primit mai multe amenzi pentru lipsa rovignetei , de fiecare data cu putin inainte de a se implini 6 luni de la constatare. Nu ... (vezi toată discuția)
Rovigneta 67chv 67chv [b]In anul 2010, in Aprilie, am predat un autoturism si documentele aferente (c.i. si carte tehnica) catre firma de leasing cu proces-verbal de ... (vezi toată discuția)
Contestare executare sau plangere contraventionala calytul calytul am primit o somatie de plata si atasat un titlu executoriu de la primarie in care mi se comunica ca am de plata o amenda de circulatie.Eu ,procesul verbal de ... (vezi toată discuția)